Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΣΔΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

 

Να ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ το απαράδεκτο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

που ζητάει να γίνουν αρχές Αυγούστου οι τοποθετήσεις και οι μετακινήσεις των καθηγητών

    

Η κυβέρνηση στα τέλη του Ιουλίου, αποφάσισε, αιφνιδιαστικά να αντικαταστήσει τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τα διοριεμένα στελέχη των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ ενώ στις 31/7 αποφάσισε να εκτελεστούν οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (κάλυψη των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών) έως τις 14/8 απ’ τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που μόλις …. κατήργησε.

Η διαδικασία των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, είναι πολύ πιο σύνθετη και δύσκολη απ’ ότι οι τοποθετήσεις σε οργανικές θέσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας των μεταθέσεων που πραγματοποιείται τον Ιούνιο. Με γνώμονα τη διαφάνεια και την εξάλειψη ρουσφετολογικών εκδουλεύσεων, προϋποθέτει να έχουν σταθεροποιηθεί τα κενά και τα πλεονάσματα των σχολείων. Για να υπάρχει αυτή η προϋπόθεση πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που διενεργούνται με ευθύνη του Υπ. Παιδείας, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφών των μαθητών, να έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα των σχολικών μονάδων και να έχουν υπολογιστεί τα κενά απ’ τις μακροχρόνιες άδειες των εκπαιδευτικών που κατατίθενται στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Αρά τώρα καμιά απ’ τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν υπάρχει. Το Υπ. Παιδείας όχι μόνο δεν έχει ολοκληρώσει την διαδικασία των αποσπάσεων, αλλά δεν έχει εκδώσει ούτε μια απόφαση για την έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων των σχολείων, κυρίως των ΕΠΑΛ που ξεπερνούν τα 1500 πανελλαδικά! Εκτός κι’ αν δεν έχει σκοπό να εγκρίνει κανένα…….

Επομένως τα σημερινά κενά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. ενώ με κλειστά σχολεία και εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια, χωρίς μάλιστα να υπάρχει εξ’ αρχής προγραμματισμός σε γνώση των εκπαιδευτικών, η όλη διαδικασία είναι έωλη και απόλυτα διαβλητή. Καλλιεργείται η αδιαφάνεια που με τη σειρά της εκκολάπτει κάθε ρουσφετολογικό μηχανισμό της εξουσίας.

Να σημειώσουμε εδώ την διγλωσσία εκ μέρους της αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής, με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, Σκανδάλη Αικατ, η οποία κατά την πάγια τακτική της ΔΑΚΕ “να θολώνει τα νερά”, ενώ στηρίζει πρακτικά τις κυβερνητικές επιλογές (καλούσε από τη σελίδα της στο facebook τους συναδέλφους να προβούν σε δηλώσεις επιλογής σχολείων με “πλασματικά” κενά) από την άλλη τάχα αντιπολιτευόμενη το υπουργείο και την Κυβέρνηση, δηλώνει ότι δεν θα προσέλθει στη εν λόγω συνεδρίαση.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης η “άνίερη” συμφωνία της πλειοψηφίας του ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής (ΔΑΚΕ, ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ) που τους τελευταίους μήνες, από τότε που άλλαξε ο συσχετισμός στερώντας την πλειοψηφία από τις ΔΑΚΕ,ΣΥΝΕΚ και με το φόβο να βγουν πιο αγωνιστικές αποφάσεις, είτε συνδιαμορφώνουν με την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ είτε υιοθετούν αυτούσιες τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ.

Ως Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών καλούμε:

Τους συναδέλφους να μπλοκάρουν με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας την διαδικασία αυτή στα ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής και Β’ Αθήνας παρά την σθεναρή άρνηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ να την οργανώσει.

Την Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής να καλύψει έστω και τώρα συνδικαλιστικά όλους τους συναδέλφους που θέλουν να διαμαρτυρηθούν, ως οφείλει, ανακοινώνοντας και συμμετέχοντας σε παράσταση διαμαρτυρίας στα ΠΥΣΔΕ την μέρα και ώρα που θα προβούν στη συνεδρίαση για την τοποθέτηση των συναδέλφων

Τα αιρετά (και μη) μέλη των ΠΥΣΔΕ να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις συναδέλφων.

Όλες τις ΕΛΜΕ να καταγγείλουν την αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ, όπως έκανε ήδη η ΟΛΜΕ.

Το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει, έστω και την ύστατη ώρα, αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

Το Υπουργείο και Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για όλα τα ηθικά και νομικά προβλήματα που θα προκύψουν αν εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία. Δηλώνουμε ότι δεν θα αποδεχθούμε τα αποτελέσματα της αν πραγματοποιηθεί και θα απαιτήσουμε να επαναληφθεί απ’ την αρχή τον Σεπτέμβρη με όλα τα δεδομένα που λείπουν σήμερα και τα σχολεία ανοιχτά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου