Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Οι «ήσυχες» μέρες του ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής


Οι «ήσυχες» μέρες του ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Η κυβέρνηση συνεχίζει μεθοδικά το ξεφλούδισμα της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης για όλες-ους. Εκμεταλλευόμενη την πανδημία, ψήφισε ένα πολυνομοσχέδιο για το νέο σχολείο των πολλών φραγμών και λίγων ευκαιριών. Των μειωμένων δαπανών, των μηδενικών διορισμών και των πολλών χορηγιών.
Στη συνέχεια έφερε την εξ αποστάσεως «σχεδόν» εκπαίδευση και αμέσως μετά τις κάμερες για να ολοκληρωθεί η υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε «reality show».
Το νέο όραμα για την «αμάθεια» των φτωχών και την «αριστεία» των χοντρών πορτοφολιών συνεχίζεται με την στοχοποίηση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών μέσω των αλλαγών στο ωρολόγιο πρόγραμμα, δείχνοντας τον δρόμο για την «έξοδό» από την εκπαίδευση σε χιλιάδες καθηγητές και φράσσοντας την είσοδο σε αυτήν σε χιλιάδες άλλους αναπληρωτές.

Οι τεκτονικές αυτές αλλαγές που δρομολογούνται, δεν φαίνεται να ανησυχούν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ μας, που συνεχίζει να βιώνει αμέριμνα, το ξένοιαστο πέρασμα από μια ανέμελη Άνοιξη, προς ένα ήσυχο Καλοκαιράκι πριν τις διακοπές… Δεν τους αγγίζει ούτε η «ηχηρή» απουσία των συναδέλφων από τη ζωή του σωματείου αλλά ούτε οι φωνές διαμαρτυρίας μας! Δεν «ιδρώνει» το αυτί τους με τίποτα… Διαχρονικά έχουν απαξιώσει το σωματείο, έχουν πλήξει με τις επιλογές τους την εμπιστοσύνη των συναδέλφων σε αυτό αλλά και την αναγκαιότητα και αποτελεσματικότητα των συλλογικών διεκδικήσεων μετατρέποντάς το, σε «σωματείο σφραγίδα» που απλά διεκδικούν να ελέγξουν. «Οι καρέκλες» του Προεδρείου νάναι καλά, που τις μοιράζονται «αναλογικά και αντιπροσωπευτικά» ως λάφυρα της εκλογικής λεηλασίας των συνειδήσεων των συναδέλφων.

Όσες-όσοι πέρσι στις εκλογές του Δεκέμβρη στην ΕΛΜΕ, καταλαβαίνοντας την πορεία που έπαιρναν οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, άλλαξαν με τη ψήφο τους το συσχετισμό στο σωματείο και έδωσαν τη δυνατότητα να συγκροτηθεί μια αγωνιστική πλειοψηφία για να πνεύσει ένας άλλος άνεμος αλλαγών, ώστε το σωματείο να βγει από την αδράνεια και να διεκδικήσει ουσιαστικά ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ, όχι όμως με ευθύνη της Αριστερής Συμπαράταξης Καθηγητών.
Ας το γνωρίζουν όλες και όλοι καλά, ότι με όλες τις δυνάμεις μας προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να συμβάλλουμε σε  αυτή την αγωνιστική ανάταση του σωματείου αλλά δεν βρίσκουμε «ευήκοα ώτα».

Το πολύ ισχυρό κέντρο αποφάσεων στο ΔΣ, από τις δυνάμεις του διαχρονικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, που ήταν πλειοψηφικό μέχρι πέρσι, ΗΤΤΗΘΗΚΕ.
Ενώ λοιπόν έχασε δημοκρατικά την πλειοψηφία, αντί να ελαττωθεί η δύναμή του, ενισχύθηκε!
Κι αυτό γιατί βοηθιέται και στηρίζεται από «άλλη δύναμη»  με την οποία πλέον όλοι μαζί συναποφασίζουν και συνδιαμορφώνουν τελευταία σχεδόν όλα τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ, απορρίπτοντας τις όποιες δικές μας παρατηρήσεις και προτάσεις.

Για οποιοδήποτε αγωνιστικό σχεδιασμό ουσιαστικής ρήξης με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές ούτε λόγος να γίνεται! Τον φοβούνται, θεωρώντας τον «παιγνίδια εντυπωσιασμού» όπως πχ η απόρριψη την πρότασης για απεργία αποχή από την βαθμολόγηση με αίτημα την κατάργηση του νέου ωρολογίου προγράμματος. Ή πχ2 η απόρριψη της πρότασής για Γεν Συνέλευση πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, ενόψει του νέου νομοσχεδίου για τον περιορισμό και απαγόρευση των συγκεντρώσεων, των εξελίξεων στα εκπαιδευτικά που αφήνουν χωρίς ώρες πολλούς συναδέλφους, αλλά και μπροστά στην εφαρμογή της αξιολόγησης του σχολείου με το ξεκίνημα το Σεπτέμβριο, που χρήζουν αμέσου αγωνιστικού σχεδιασμού για την προετοιμασία της αποφασισμένης απεργίας- αποχής.
Μάλλον για την πλειοψηφία του ΔΣ, ούτε αυτοί είναι αρκετοί λόγοι για να καλέσει έκτακτη συνέλευση της ΕΛΜΕ και να ζητήσει από την ΟΛΜΕ συνέλευση προέδρων!

Άλλοι εχθρεύονται τη δύναμη των αγώνων, αφού κι όταν τους ψηφίζουν δεν συμμετέχουν κι άλλοι τους  υποτιμούν μαζί με τη συμβολή τους στη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων. Αφού όπως λένε, ως «αυτό-εκπληρούμενοι προφήτες», δεν είναι «ώριμες οι συνθήκες», κατηγορούν τους αγώνες ότι πλήττουν την «κοινωνική συμμαχία» υποκλινόμενοι έτσι στη βούληση και τα επιχειρήματα του «κοινωνικού αυτοματισμού-κανιβαλισμού» που καλλιεργούν τα φερέφωνα ΜΜΕ των μέγαλο-εργοδοτών.
Η Κυβέρνηση βέβαια με αυτή την νοοτροπία, αντί να αντιμετωπίζει το οργανωμένο «τσουνάμι» των αντιδράσεών μας, βρίσκει έναν «ανέλπιστο;;; σύμμαχο» στην προσπάθειά της να υλοποιήσει το νέο αγοραίο σχολείο. Τέλος η έλλειψη υπεράσπισης και ενημέρωσης προς την κοινωνία από την ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, τους επιτρέπει να μας «διασύρουν» αφού δεν εξηγούνται οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το δημόσιο σχολείο και εργάζεται σήμερα ο μόνιμος αλλά και ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός.

Η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών, σας παρουσιάζουμε την πολύ κακή κατάσταση στο ΔΣ που μόνο δεινά προμηνύει για τα ανάγκες και τα δικαιώματα των μαθητών μας αλλά και των μόνιμων και ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών, με την επίθεση από το μπλοκ Κυβέρνησης-ΕΕ- κεφαλαίου σε πλήρη εξέλιξη!

Συναδέλφισσα /φε  είσαι η μόνη δύναμη που αν σηκώσεις το ανάστημά σου, μπορεί να ανατρέψεις τα σχέδια της Κυβέρνησης αλλά και την κατάσταση στο σωματείο και το ΔΣ του.

Έχουμε παρατηρήσει  ότι η φωνή μας φτάνει σε σας ΜΟΝΟ μέσα από την δική μας φυσική παρουσία, οι ανακοινώσεις μας και τα ενημερωτικά mail που προωθούμε στα σχολεία, σε μεγάλο βαθμό ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ, δεν φτάνουν σε εσένα, την ίδια ώρα που προσωπικά mail αιρετών κ.α. συνδικαλιστών, προωθούνται από τις λίστες των σχολίων με τη «σέσουλα».

Με την συμμετοχή και την αγωνιστική παρουσία όλων μας αυτή η εικόνα μπορεί και θα αλλάξει…έστω και αν χρειαστεί για να αποτυπωθεί, να περιμένουμε μέχρι την συγκρότηση του επόμενου ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου