Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

 

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΛΥΕΙ ΔΕ ΔΙΟΡΙΖΕΙ…

 

Προκλητική η στάση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσλήψεις

από τους προσωρινούς πίνακες με αποκλεισμένους χιλιάδες εκπαιδευτικούς

 και χωρίς την εκδίκαση των ενστάσεων.

 

Περισσότεροι από 13.000 αναπληρωτές από την 1ΓΕ και την 2ΓΕ σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση βρίσκονται εκτός των προσωρινών πινάκων. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται αποκλεισμένοι από τους προσωρινούς πίνακες, είτε λόγω μη έγκαιρης καταχώρησης του παράβολου 3€ είτε λόγω άλλων γραφειοκρατικών λαθών είτε η λανθασμένη κατάταξη σε αυτούς από  διοικητικά λάθη στη καταχώρηση των μορίων στους προσωρινούς πίνακες. Η επιμονή της κυβέρνησης ΝΔ και του υπουργείου Κεραμέως να προσλάβουν αναπληρωτές από αυτούς τους πίνακες, δείχνει τον ζήλο να κατοχυρώσουν άρον-άρον την εφαρμογή του προσοντολογίου Γαβρόγλου-ΣΥΡΙΖΑ παρά τα λάθη που άλλους τους κατεβάζουν και άλλους τους ανεβάζουν δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για τις προθέσεις της να επιτείνουν το αίσθημα ανασφάλειας στους συναδέλφους, ώστε να κατευθύνονται στους υπόγειους πολιτικούς της διαδρόμους.

Αυθαιρεσίες των περιφερειακών Δ/ντων και των πρόσφατα διορισμένων «άριστων»  Δ/ντών  Εκπ/σης, που πανηγυρίζουν για τα μεγάλα ποσοστά κάλυψης επί πλασματικών βέβαια κενών.

 

Με εγκύκλιο τον Αύγουστο ζητάει τα κενά χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί οι μεταβολές που γίνονται τον Σεπτέμβριο που σε μεγάλο βαθμό είναι πλασματικά, ενέργεια όχι μόνο άδικη αλλά και παράνομη.

Με την Υπουργική Απόφαση 104627/ΓΔ5 του Αυγούστου του 2020 αλλάζει ορισμένα δεδομένα για τα σχολεία, τις τοποθετήσεις και προσλήψεις αναπληρωτριών/ων. Δίνει την δυνατότητα έτσι στην εκάστοτε περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης να αξιολογεί τα κενά, και να τα οριστικοποιεί προβαίνοντας στις ενδεδειγμένες τροποποιήσεις, όπου κρίνεται σκόπιμο. Δηλαδή τους δίνει το ελεύθερο στις να κάνουν κόψε-ράψε, να κρύψουν, να αλλάξουν ό,τι κενά θέλουν χωρίς καμία αιτιολογία.

 

Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι επαίτες.

Τα μόρια ελεημοσύνης, λες και η αναπηρία είναι «μοριοδοτούμενο προσόν», δεν αντισταθμίζουν την καταργημένη από την Κυβέρνηση ανάγκη-δυνατότητα τους να τοποθετούνται σε  μέρη κοντινά ως προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

 

Η Κεραμέως – ΝΔ εφαρμόζει το προσοντολόγιο Γαβρόγλου-ΣΥΡΙΖΑ

 ή το’ να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα 2 απολύουν!

και απαξιώνουν την Δημόσια Παιδεία!

 

Τεράστιες ανατροπές στους πίνακες με «γλίστρημα» αναπληρωτών που υπηρέτησαν την Δημόσια Εκπ/ση για χρόνια σε δυσπρόσιτα, ως ωρομίσθιοι σε 2 έως και 5 σχολεία, για να πάρουν μόρια προϋπηρεσίας και να εξασφαλίζουν έστω την «μόνιμη» εργασία τους ως συμβασιούχοι-αναπληρωτές. Με τους 120 μήνες (120 μόρια) ως ανώτατό όριο από την προϋπηρεσία, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα στα μάτια όλων παλιότερων και νεότερων εκπαιδευτικών ότι ο ρυθμιστικός παράγοντας στις εργασιακές σχέσεις θα είναι «η κινούμενη άμμος» των ακριβοπληρωμένων προσόντων. Η αξιολογική διαδικασία του «μάζευε μάζευε κι ας είν’ και ρώγες» που δεν θεωρεί «αξία» την κατοχύρωση του δικαιώματος του εργαζόμενου στη θέση που εργάζεται, επιδιώκει το χτύπημα της μονιμότητας και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή, αφορά ΟΛΟΥΣ/ΕΣ, συμβασιούχους και μόνιμους,  ξεκίνησε με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998 και συνεχίζεται με το προσοντολόγιο.

Κοινός παρονομαστής όλων των αξιολογικών διαδικασιών είναι Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·      Κατάργηση του προσοντολογίου, του ν.4589/19. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/ μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία

·      Κατάργηση του νόμου Κεραμέως 4692/20

·      Όχι στη χρήση των προσωρινών πινάκων για προσλήψεις αναπληρωτών

·      Εδώ και τώρα να δοθεί η δυνατότητα σε όλες και όλους να κάνουν αιτήσεις.

·      Κάλυψη όλων των κενών με μια φάση προσλήψεων πριν το άνοιγμα των σχολείων.

·      Άνοιγμα των σχολείων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές και τήρηση των απαιτούμενων προφυλάξεων.

·      Καμία τάξη με περισσότερους από 12-15 μαθήτριες/τες και πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

·      Καμία εφαρμογή της εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» σύγχρονης ή ασύγχρονης. Δια ζώσης διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο με εκπαιδευτικούς και μαθητές παρόντες.

·      Κατάργηση του νόμου για την παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης»

 

ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ 1Η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου