Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2022: «ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ – ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ»

και οι «ΠΛΟΥΣΙΟΙ – ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ»

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ: Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια – Αυξήσεις στους μισθούς!

Τα συνδικάτα να κηρύξουν απεργία άμεσα!

Να ανατραπεί ο αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός!

Η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Οι μισθοί μας εξανεμίζονται από τη διαρκή φοροληστεία και την ακρίβεια που εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη (είδη λαϊκής κατανάλωσης, ενέργεια, κλπ) κάνοντας το κόστος ζωής ακόμα πιο δυσβάσταχτο. Η ανεργία αυξάνεται την ίδια στιγμή που το έκτρωμα «Χατζηδάκη» οικοδομεί τα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, εντείνει την υπερεκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων, διαλύει τις Συλλογικές Συμβάσεις, μετατρέπει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα ελεημοσύνης, βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας – Παιδείας – Πρόνοιας ιδιωτικοποιούνται, ενώ εν μέσω πανδημίας το ίδιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταρρέει κάτω από το βάρος της πολιτικής της εγκατάλειψης.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση έναν ακόμα αντιλαϊκό – αντικοινωνικό προϋπολογισμό που συμπυκνώνει όλη την ουσία και το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και πάνω από δύο χρόνια στο λαό και στον τόπο. Έναν προϋπολογισμό που προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη λεηλασία των εισοδημάτων μας όπως και όλων των λαϊκών στρωμάτων, νέα άγρια φοροληστεία των εργαζομένων, δώρα και κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, υποταγή στα δημοσιονομικά σύμφωνα της ΕΕ, αποχώρηση των κρατικών ευθυνών από τα κοινωνικά αγαθά, για να ακολουθήσει η πλήρης ιδιωτικοποίηση τους. Όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις από το ΠΑΣΟΚ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα η ΝΔ υπόσχεται ψίχουλα αντί για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις βάζοντας ως προαπαιτούμενο την καπιταλιστική τους «ανάπτυξη» δηλαδή την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρήσεων και της εργοδοσίας. Μόνο που οι «λύσεις» τους αποδείχτηκε ότι οδηγούν συνεχώς σε ένα καθεστώς όπου οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

 Οι αριθμοί έχουν την σημασία τους. Όσο κι αν ο Σταϊκούρας διαμαρτύρεται υποκριτικά και αναρωτιέται δημόσια «που είδατε τη λιτότητα. Εμείς μειώνουμε τους φόρους. Εμείς διατηρούμε τη βοήθεια στην κοινωνία και την ενισχύουμε», τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού είναι αμείλικτα!

ü  Αύξηση της φορολογίας κατά 3,5 δις ευρώ (7,5%) που θα προέλθει κυρίως από τους έμμεσους φόρους, γονατίζοντας τα λαϊκά νοικοκυριά! Την ίδια ώρα τα ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση στον κατώτατο μισθό δεν ξεπερνούν το 2%!

ü  Μείωση κατά 820 εκατ. ευρώ για τη Δημόσια Υγεία! Η κυβερνητική αναλγησία δεν έχει όριο! Εν μέσω πανδημίας μειώνουν, για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά τις περσινές περικοπές των 570 εκατ. ευρώ στις κρατικές δαπάνες, αφήνοντας τα Δημόσια νοσοκομεία και το λαό στο έλεος της πανδημίας χωρίς ΜΕΘ και υγειονομικό προσωπικό! Ωμά και κυνικά η κυβέρνηση μέσω του προϋπολογισμού προαναγγέλλει μάλιστα 600 εκατ. ευρώ λιγότερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

ü  Οι άνεργοι καταδικάζονται να ζουν κυριολεκτικά κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης αφού προβλέπονται 200 εκατ. ευρώ λιγότερα για τα ήδη πενιχρά επιδόματά τους. Την ίδια τύχη επιφυλάσσει και για τα επιδόματα αναπηρίας!

ü  Επιβάλλουν οικονομική ασφυξία στα ασφαλιστικά ταμεία περικόπτοντας τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές κατά 3% ή αλλιώς 850 εκατ. ευρώ, τα οποία προσφέρονται απλόχερα στο κεφάλαιο και την εργοδοσία!

ü  Έρχεται νέα λεηλασία των συντάξεων αφού προβλέπονται 1,1δις ευρώ λιγότερα για όλους τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προωθήσει πιο εντατικά την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης! Επίσης να σημειωθεί ότι έχει ψηφιστεί η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης μέσω της οποίας θα διατεθούν στα επενδυτικά funds 900εκατ. ευρώ που προβλέπονταν για το υφιστάμενο ειδικό επίδομα των συνταξιούχων.

ü  Η λεγόμενη «ανάπτυξη» σημαίνει νέες φοροελαφρύνσεις και ασυλία για το μεγάλο κεφάλαιο αφού η κυβέρνηση μειώνει κατά 2% τους φορολογικούς συντελεστές των επιχειρήσεων και κατά 50% τη φορολογία από τη συγκέντρωση κεφαλαίου!

ü  Οι δαπάνες για την Δημόσια Παιδεία παραμένουν για πολλοστή χρονιά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανιζόμενη σαν ο καλός στρατιώτης των Αμερικανο–ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών, της ΕΕ και των πολυεθνικών τους, αφού πρώτα μετέτρεψε την χώρα μας σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, παίζοντας με αυτό τον τρόπο με την φωτιά υπηρετώντας τα φιλοπόλεμα τυχοδιωκτικά σχέδια των Ιμπεριαλιστών και του Κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου, επιβάλλει τώρα νέες υπέρογκες δαπάνες για όπλα, αεροπλάνα, φρεγάτες. Χρήματα που θα πληρώσει ο λαός από την τσέπη του για μια ακόμα φορά. 4 δις ευρώ θα κληθεί να πληρώσει για το ΝΑΤΟ και 3,5δις για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ποσό που αγγίζει το 6% του ΑΕΠ ή το 10% των κρατικών δαπανών! Το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ ολοκληρώνεται και συνοψίζεται στην εκτόξευση του δημόσιου χρέους στο εξωπραγματικό ποσό των 355 δις ευρώ και στο 189,6% του εκτιμώμενου ΑΕΠ.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που είναι στα σκαριά σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη σκλήρυνση και όξυνση της αντιλαϊκής πολιτικής, την επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στους μισθούς και τις συντάξεις, στα δικαιώματα των εργαζομένων. Το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα «Χατζηδάκη» θα αξιοποιηθεί ως φόβητρο για να μπουν στο γύψο τα συνδικάτα καθώς επίσης και ο αναγκαίος απεργιακός αγώνας που πρέπει να αναπτυχθεί απέναντι στην βάρβαρη πολιτική τους.

Η  Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών  καλεί

-            Την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο την Πέμπτη 16/12 στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις

-            Την ΟΛΜΕ να κηρύξει στάση εργασίας και να πραγματοποιήσει απεργιακό συλλαλητήριο την ίδια ημέρα! Να απευθυνθεί στη ΔΟΕ και σε όλες τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου για αγωνιστική – απεργιακή συμπόρευση!

-            Το ΔΣ της  Δ’ ΕΛΜΕ Αν Αττικής να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των Πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών και υγειονομικών που καλούν την Πέμπτη 16/12/21 στις 12.30 (με στάση εργασίας 11-2) ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

 

Τα σωματεία σε θέσεις μάχης!

Να μην περάσει ο αντιλαϊκός – αντικοινωνικός προϋπολογισμός!

ΌΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16/12/21 ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου