Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

1) Επειδή συνεχίζουν να διατυπώνονται ερωτήματα από συναδέλφους διαφόρων σχολείων, τονίζουμε για άλλη μια φορά πως οι ενέργειες του προγραμματισμού για τις ομάδες δράσης, στόχους, σχέδια δράσης, εφόσον δεν έγιναν ως την 10η Οκτωβρίου, όπως ορίζει η Υπ. Απόφασηγίνονται μόνο από τους Διευθυντές. 

Το ΥΠΑΙΘ, με νέα εγκύκλιο Κόπτση, είχε δώσει παράταση για να ανέβει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ο προγραμματισμός του κάθε σχολείου και οι ομάδες δράσης, μέχρι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Ο Προγραμματισμός αφορούσε αποκλειστικά τους Διευθυντές, όχι την κατάθεση σχεδίων δράσης από τις ομάδες. 
Δεν καταθέτουμε κανένα σχέδιο δράσης, δεν παραδίδουμε εκθέσεις, “προσχέδια”, περιλήψεις κλπ.
 Άλλωστε για όλα αυτά έχει δοθεί παράταση μέχρι 12/1/2022.
Η ΕΛΜΕ στηρίζει συνδικαλιστικά προκηρύσσοντας γι΄αυτό το λόγο κάθε μέρα κυλιόμενες δίωρες στάσεις εργασίας μέχρι και την 2η Δεκεμβρίου, ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ και οι συνάδελφοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που κληθούν να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης.

2) Με την ευκαιρία διαψεύσουμε μια φήμη που κάποιοι (παραπληροφορημένοι, αφελείς ή κακόβουλοι) διαδίδουν ότι δήθεν οι στάσεις εργασίας που κηρύσσει η ΕΛΜΕ είναι παράνομες! 
Υπενθυμίσουμε ότι για να βγει μια μορφή πάλης ενός σωματείου "παράνομη" (στάση εργασίας, απεργία, απεργία-αποχή, κλπ) ο καθ΄ύλην αρμόδιος, εν προκειμένω ο ΔΙΔΕ, πρέπει να προσφύγει στο δικαστήριοπράγμα που βεβαίως δεν έχει συμβεί ούτε εδώ, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας.

3) Μετά την αδυναμία λήψης απόφασης το Σάββατο 27/11 στη συνεδρίαση της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ, να φτάσουμε στο επιθυμητό 66,7% των ΕΛΜΕ (έλαβε το πλειοψηφικό αλλά όχι επαρκές 53,3%) ώστε να κηρυχθεί νέα απεργία-αποχή του κλάδου από την αξιολόγηση για το επόμενο διάστημα, είναι πλέον μονόδρομος η ανάγκη λήψης αυτής της απόφασης αυτής από την ΕΛΜΕ μας! 
Η κάθε παράταξη θα κριθεί για τη στάση της σε αυτό το θέμααν θα συμβάλλει ή θα εναντιωθεί στη λήψη απόφασης για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση της ΕΛΜΕ από το πρωτοβάθμιο σωματείο δηλ.

4) Είναι επιτακτική ανάγκη το ΔΣ της ΕΛΜΕ να απαιτήσει από την ΟΛΜΕ να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΩΣ όλες οι διαδικασίες για τη σύγκλιση ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτό το ιδιόμορφο και καταστροφικό συνδικαλιστικό λοκ ντάουν!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ 
ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ από τις 8:30 έως τις 19.30

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
για ένα σωματείο που ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ, ΕΝΩΝΕΙ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΝΙΚA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου