Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

ΟΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

            Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να εκδίδει εγκυκλίους - διατάγματα με κοπτοραπτική νόμων όπως το βολεύει. Η από 22/2/21 εγκύκλιος του αποτελεί άλλη μια νότα στο κρεσέντο αυταρχισμού που έχει επιδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα ταπεινώνοντας την κοινωνία και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Τι να πρωτο-θυμηθούμε; Την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου και τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των φοιτητών, τις προσαγωγές 14χρονων που εξεγέρθηκαν κόντρα σε ένα Πολυνομοσχέδιο – δώρο στα κολλέγια, τις απόπειρες εγκατάστασης του Μεγάλου Αδελφού στις τάξεις μας ή τις τηλε-εκλογές παρωδία χωρίς ψηφοφόρους για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια;;;

Έργα και Ημέρες που αναδίδουν «Απριλιανό» άρωμα…

Κυρία Κεραμέως και κυρία Μακρή,

εργαλεία της ανόσιας αυτής κυβέρνησης που φαίνεται να «επαναφέρει» στη χώρα και τη θανατική ποινή, αντιλαμβανόμαστε ότι ως εξουσία που έχει πάρει διαζύγιο από οποιαδήποτε αρχή δικαίου αλλά και λογική βρίσκετε μοναδικό καταφύγιο στη βία και την τρομοκράτηση και αναζητάτε πιστούς ακολούθους και ρουφιάνους! Σε αυτό το ρόλο θέλετε τους Διευθυντές των σχολείων, την ώρα που είναι σαφές ότι από το my school έχετε πρόσβαση στην πληροφορία που αναζητάτε!

Ζητάτε ουσιαστικά δηλώσεις νομιμοφροσύνης απ’ τους διευθυντές γιατί πράγματι χωρίς αυτούς δεν προχωράει όπως ονειρεύεστε το project σχολείο- αγορά. Αυτοί πιστοί στο καθεστώς και εμείς φοβισμένοι δούλοι. Έτσι οραματίζεστε την αριστεία! Πρώτα θελήσατε τα ονόματα των καταληψιών μαθητών μας επί πίνακι και τώρα κουνάτε απειλητικά το δάχτυλο σε όσους από εμάς ξεπέρασαν το φόβο απ’ τις παράνομες απειλές σας και τόλμησαν -παρά τις αφόρητες πιέσεις- να μην καταθέσουν βαθμολογία για το 1ο τετράμηνο. Τόλμησαν δηλ. να μην αναγνωρίσουν ως ομαλή και να μην νομιμοποιήσουν ως «καλώς καμωμένη» την έωλη διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης. Άπαντες στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία γνωρίζουμε ότι η «τηλε-επικοινωνία» στην οποία μας καταδικάσατε, χωρίς κανένα απολύτως μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας, έχει εκτοξεύσει τις εκπαιδευτικές ανισότητες και έχει υπονομεύσει ανεπανόρθωτα την όποια ουσία άφησαν στην εκπαίδευση οι καταστροφικές πολιτικές χρόνων. Την ώρα που οι διαδικτυακές λεωφόροι αποδείχθηκαν στενωποί, η πλειοψηφία των μαθητών μας «παραμορφώνεται» από κινητά τηλέφωνα και ένα μέρος τους δεν έχει καν ακόμη πρόσβαση! Σε αυτές τις συνθήκες θέλατε να αξιολογηθούν τα παιδιά μας. Υπό τέτοιους όρους θέλετε να αξιολογήσετε και εμάς!

Για την απρόσωπη εξουσία σας τι σημασία έχει κι αν δεν βλέπουμε καν τα πρόσωπα των παιδιών! Για εσάς είμαστε όλοι απλά νούμερα για να γεμίζετε τους δείκτες σας! Αυτούς που απαιτούν τα πιο πάνω αφεντικά που με το αζημίωτο υπηρετείτε, η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ. Όσο εσείς αναζητάτε πιστά σκυλιά τόσο το εκπαιδευτικό κίνημα θα σαρώνει το φιάσκο της αξιολόγησης μαθητών και εκπαιδευτικών που στήνετε! Και επειδή γιορτάζουμε και τα 200χρονα της ελληνικής επανάστασης και καινούργιες παράτες οργανώνετε για να καπηλευτείτε την εθνική δόξα, σας θυμίζουμε ότι ο ραγιαδισμός τέλειωσε σε αυτή τη χώρα πριν από πολλά-πολλά χρόνια!

 

Τέλος μιας και πλησιάζει και του Ευαγγελισμού σας αφιερώνουμε με πάθος το ποίημα «Επί Ασπαλάθων» που εμπνεύστηκε ο Σεφέρης από τον Πλάτωνα με την υπόσχεση ότι τα δικά σας κρίματα σε αντίθεση με τον Αρδιαίο τον πανάθλιο Τύραννο θα τα πληρώσετε στον πάνω Κόσμο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου