Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤ. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ Δ' ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ανέδειξαν σημαντικές δυνατότητες για τη συγκρότηση ενός ισχυρού αγωνιστικού μπλοκ στο σωματείο μας, ικανού να αναχαιτίσει τις επιχειρούμενες αντί-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης σε πείσμα της συντηρητικής επίθεσης και στροφής που παρατηρείται συνολικά στην κοινωνία.
Η 19η Δεκέμβρη σήμανε ανακατατάξεις στη δύναμη των παρατάξεων και ανατροπές στους συσχετισμούς:
Από τη μια η ΔΑΚΕ παρέμεινε πρώτη δύναμη και ενισχύθηκε εκμεταλλευόμενη τη μη συμμετοχή της ΠΕΚ (ή ΑΕΚ).
Από την άλλη, οι ΣΥΝΕΚ σύρθηκαν από τη 2η στην 4η θέση, η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ήρθε 2η και  η Αριστερή ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Καθηγητών πήρε 2η έδρα στο ΔΣ., αυτή που έχασαν οι ΣΥΝΕΚ.

Ένας νέος ελπιδοφόρος συσχετισμός δημιουργήθηκε στο ΔΣ ύστερα από πολλά χρόνια!

Έχασε την πλειοψηφία η "άτυπη" συνεργασία των κυβερνητικών ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ που με την πολιτική τους συμπόρευση έχουν παραλύσει το σωματείο. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις οι οποίες τάσσονται ενάντια στην αξιολόγηση και στις επιχειρούμενες αντί-εκπαιδευτικές πολιτικές, καθώς η απόκτηση της πλειοψηφίας στο ΔΣ (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, Αριστερή ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Καθηγητών)  δίνει τη δυνατότητα ν' αλλάξει ο συσχετισμός και στο προεδρείο του ΔΣ.
Η υπάρχουσα αναγκαιότητα  να βαδίσουμε αγωνιστικά με το σωματείο μπροστά, αποκτά πλέον και την δυνατότητα, να αξιοποιηθεί από τις αγωνιζόμενες δυνάμεις αυτός ο νέος συσχετισμός που έχει δημιουργηθεί.

Ευχαριστούμε όλες και όλους, που μας έδωσαν τη δυνατότητα από καλύτερες θέσεις να αγωνιστούμε για να συμβάλουμε σε αυτόν το σκοπό.

Φάνηκε ότι ο πάγος που φαινόταν άθραυστος, μπορεί να ραγίσει. Αυτό που απομένει για να σπάσει, είναι  να συσπειρωθούμε στο σωματείο και να ανασυνταχθούμε αγωνιστικά  για την προάσπιση του Δημόσιου σχολείου, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου