Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Για τις εκλογές για το ΔΣ

Στις εκλογές για το ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής στις 18/12/18 προσήλθαν για να ψηφίσουν 552 συνάδελφοι, 130 δηλ. λιγότεροι από πέρυσι.
Με δεδομένη την σοβαρότητα των οικονομικών θεσμικών προβλημάτων αλλά και των μεταρρυθμίσεις που  εξαγγέλλονται και προβληματίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα, θεωρούμε ότι η μικρή προσέλευση τόσο στη Γ.Σ της Τρίτης 18/12, όσο και στις αρχαιρεσίες την Τετάρτη 19/12, θα πρέπει να προβληματίσει το νέο ΔΣ αλλά και τον κάθε ένα από εμάς, καθόσον δείχνει σε ένα βαθμό μια απαξίωση προς την συλλογική δράση και τη λειτουργία του σωματείου.
Το αποτέλεσμα από την άλλη, που ανέδειξε για άλλη μια φόρα στις δύο πρώτες θέσεις (με πλειοψηφία 4 στα 7), τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ, που χρησιμοποίησαν όλο το διοικητικό μηχανισμό στον οποίο εμπλέκονται (αιρετοί και διευθυντές), για να το πετύχουν, θεωρούμε ότι δεν προδιαγράφει θετικές προσδοκίες για το τι πρέπει να περιμένουμε από το νέο ΔΣ. Φοβόμαστε ότι όσο απουσιάζει η  πλειοψηφία των συναδέλφων από τη ζωή του σωματείου θα εξακολουθήσει η απαξίωση του αλλά και η μειωμένη αποτελεσματικότητα των διεκδικήσεων και δράσεών του.
Πρέπει να μας προβληματίσει επίσης το είδος του συνδικαλισμού δι’ αντιπροσώπευσης που «καλά κρατεί»
Η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών, παρά την αποδυνάμωσή της λόγω μεταθέσεων καλών και μαχητικών συναδέλφων μας σε άλλες περιοχές, ανασυγκροτήθηκε και κατέβαλε μια φιλότιμη προσπάθεια να ενημερώσει και να αναδείξει τα προβλήματα, να προτείνει λύσεις καθώς και να πείσει του συναδέλφους για την ανάγκη αντιστροφής ενός κλίματος απογοήτευσης, παραίτησης και απουσίας από τη ζωή του σωματείου.
Κομμάτι της προσπάθειας αυτής, ήταν η πρόσκληση στα μέλη της ΕΛΜΕ να συμβάλλουν, στηρίζοντας την Συμπαράταξη, να πετύχει την ανατροπή των συσχετισμών, παίρνοντας έναν αντιπρόσωπο από ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ, ώστε να δημιουργηθεί μια αγωνιστική πλειοψηφία με τους αντιπροσώπους της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ.
Ευχαριστούμε όλες και όλους όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας με την συμμετοχή τους σε αυτό και όσους μας ψήφισαν, φέρνοντάς μας μια ανάσα από την επίτευξη αυτού του στόχου, (-6 ψήφους από τις ΣΥΝΕΚ αντί του -38 την περασμένη χρονιά)
Παρά τη μείωση του συνολικού αριθμού των ψηφισάντων, η Συμπαράταξη, χωρίς πολιτική στήριξη από κανέναν, είναι η μόνη δύναμη που αυξήθηκε σε ψήφους και ποσοστά, παλεύοντας απέναντι σε παρατάξεις μεγάλων κομμάτων εξουσίας με συγκροτημένα επιτελεία.
Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στη πρώτη γραμμή των συλλογικών αγώνων και ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του σωματείου. Για να ανοίξει η ΕΛΜΕ στο μεγάλο κομμάτι των ελαστικά εργαζόμενων αναπληρωτών, που μένει ακόμη έξω από τη συλλογικότητά μας. Θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την ολοκλήρωση της ανατροπής των συσχετισμών που κατά την άποψή μας έχουμε όλοι  ανάγκη για  ένα σωματείο μαχητικό, διεκδηκιτικό, μαζικό και ταξικά προσανατολισμένο.

Για να πνεύσει άλλος αέρας στην ΕΛΜΕ μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου