Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΜΑ-ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ
προς το ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής
Εκ παραδρομής ή αμέλειας στο τελευταίο ΔΣ της Δ’ Ανατολικής Αττικής δεν αναφέρθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου, ενόψει των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 7 Νοεμβρίου 2018.
Επειδή θεωρούμε αυτονόητο ότι:
·         Οι απερχόμενοι αιρετοί και οι συνδυασμοί των υποψηφίων απολογούνται και ελέγχονται για τα πεπραγμένα τους, από το ανώτατο όργανο του σωματείου την Γενική του Συνέλευση.
·         Πέραν των γραπτών διακηρύξεων και των περιοδειών τους στα σχολεία, οφείλουν να εκθέσουν και να δεσμευτούν για τα προγράμματα και τις θέσεις τους πρωτίστως ενώπιον των συναδέλφων, παράλληλα και σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, σε διαδικασίες Γενικής Συνέλευσης,  όπως στοιχειωδώς επιβάλλουν οι κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας και σεβασμού των καταστατικών διατάξεων και του δικαιώματος των συναδέλφων για ολόπλευρη ενημέρωση και έκφραση του δικαιώματος κριτικής.
Θεωρούμε ότι μόνο ως αμέλεια και αστοχία μπορεί να εκληφθεί μέσα στον φόρτο των θεμάτων που συζητήθηκαν στο τελευταίο Δ.Σ. της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου 2018,  η παράλειψη διευκρίνισης της ημερομηνίας ορισμού διεξαγωγής της απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης ενόψει των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Από την μεριά μας, αποδεχόμαστε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, για την παράλειψη, για την μη διευκρίνιση αυτή.
Επειδή τέλος εδώ και πολύ καιρό, με ευθύνη των οργάνων του Δ.Σ. και παρά τη δηλωμένη δική μας αντίθεση, δεν τηρούνται επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. υποβάλουμε έγγραφα και δημόσια ενώπιον των συναδέλφων το αίτημά μας προς  το ΔΣ, για την άμεση γνωστοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής της απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης για τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στις 7 Νοέμβρη.
Θυμίζουμε ότι η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών, συμμετέχει στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας στις 7 Νοεμβρίου 2018 με δύο συνδυασμούς υποψηφίων έναν για κάθε ένα ΠΥΣΔΕ που καλύπτει τα σχολεία της περιοχής μας.
Στο ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας με το συνδυασμό ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
και στο ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής με το συνδυασμό ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.
Συμμετέχει επίσης με υποψηφίους της, στους συνδυασμούς των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ για το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής και το ΚΥΣΔΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου