Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Μην ξεχαστείς με όνειρα, μ’ ελπίδες
και μείνεις να προσμένεις την Ανατολή.
Είναι αυτή η Νύχτα ύπουλη,
όσο κι αν την αφήσεις,
Ανατολή δεν πρόκειται ποτέ να δεις!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
Η Ευρώπη φρούριο με τους φράκτες και οι βομβαρδισμοί των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ, στους λαούς των περιοχών για γεωπολιτικούς τους ανταγωνισμούς,  εγγυώνται ακόμη περισσότερους ξεριζωμένους πρόσφυγες, ακόμη περισσότερους νεκρούς στο Αιγαίο, ακόμη μεγαλύτερη άνοδο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο γενικευμένου πολέμου στη περιοχή, με ότι αυτός συνεπάγεται.
Η νέα κατάσταση του 3ου μνημονίου, οι νέες θυσίες των εργαζόμενων με τα πρωτοφανή μέτρα εναντίον τους, στην Ελλάδα των πολυεθνικών, της ΕΕ και της ζώνης του Ευρώ, δεν θα βελτιώσει την ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων ημιαπασχολούμενων και ανέργων, ούτε θα λύσει το πρόβλημα χρέους της Χώρας.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
Ο εκβιασμός ή μνημόνια ή χρεωκοπία είναι ψεύτικος, αφού ούτως ή άλλως οδηγεί στην ατομική χρεοκοπία-πείνα εκατομμύρια πολίτες και απλά μεταθέτει και την χρεωκοπία της χώρας για αργότερα.
Η απατηλή ελπίδα που δημιούργησε η κυβερνητική αλλαγή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη γραμμή της διαπραγμάτευσης  με τους θεσμούς, χρεοκόπησε παταγωδώς τον Ιούλιο με έναν ανέντιμο συμβιβασμό  και την πλήρη υποταγή  της στα κελεύσματα του κουαρτέτου Ε.Ε.  Δ.Ν.Τ.  Τραπεζιτών –Κεφαλαίου. Η πολιτική επιλογή της κυβέρνηση πέραν του ότι ''άδειασε'' τις ελπίδες μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού αμαύρωσε για άλλη μια φορά ιστορικά την ''έννοια'' της Αριστεράς.
‘Έτσι φτάνουμε στον «ρεαλισμό του εφικτού». Ανοίγει η κυβέρνηση τον διάλογο για να αποδεχτούμε τα προαπαιτούμενα με συναίνεση, να αποφασίσουμε τι και πόσα θα χάσουμε από τα λίγα που μας απέμειναν.

Γιατί όμως το θεωρούν αυτό εφικτό;  Μήπως τους δίνουμε εμείς το δικαίωμα να το ελπίζουν;
ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΧΑ ή θα κλαψουρίζουμε για το κακό που μας βρήκε;

Δεν υπάρχει  και ο «ρεαλισμός των αναγκών μας»;  ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ; Και πότε αν όχι τώρα;

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
·  Για σταθερή και μόνιμη εργασία με μισθούς και συντάξεις ικανούς να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
·  Για Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση, Υγειονομική Περίθαλψη, Κοινωνικής ασφάλιση.
·  Για κοινωνικά αγαθά, (Ενέργεια, Νερό, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες, Αθλητισμός, Πολιτισμός κλπ) προσβάσιμα από όλους, ανεξάρτητα της οικονομικής τους κατάστασης.
·  Για την πλήρη ανάκτηση των απωλειών μας, στα χρόνια των μνημονίων.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ: Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΟΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!
Να οικοδομήσουμε ένα πλατύ ενωτικό Μέτωπο αντίστασης και ανατροπής, όλων εμάς που δεν χωράμε στα μέτρα που μας «παίρνει» το κεφάλαιο, «για το καλό μας». Προσανατολισμένο στις πραγματικές ανάγκες των αδυνάτων αυτού του κόσμου, στο γκρέμισμα των διλημμάτων που σπέρνουν οι εκμεταλλευτές, για να μας διαχωρίζουν. Οργανωμένο  με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας  στα σωματεία και τις γειτονιές, με συνελεύσεις και συντονισμούς έξω από τις γραφειοκρατικές ξεπουλημένες ηγεσίες, που θα εμπιστεύεται, θα εμπνέει και θα συσπειρώνει ανέργους και εργαζόμενους σε αγώνες μαχητικούς μέχρι το τέλος!

ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΩΝΑ!
ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!

Σαν εκπαιδευτικοί δεν δικαιούμαστε να διδάξουμε το παράδειγμα της απελπισίας, του συμβιβασμού και της παραίτησης. Το δίκιο των αναγκών μας ΜΠΡΟΣΤΑ!
ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου