Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΓΙΑ ΤΟ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ" ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Δ' ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ



Να το «χαιρόμαστε» τέτοιο προεδρείο…

Ως Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών, εκπλησσόμαστε για μια ακόμη φορά από την ιδιαίτερα «υψηλή δημοκρατική ευαισθησία» και το «λαμπρό συνδικαλιστικό ήθος» που διέπει τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής. Και τούτο διότι:
·           Στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο και για την Πρωτομαγιά: (1ο ). τη Μ. Πέμπτη 16/4 έξω από το υπουργείο,  (2ο ). στο Σύνταγμα την Παρασκευή 24/4,  (3ο). ). στο Σύνταγμα την Πέμπτη 30 Απρίλη και (4ο) την Πρωτομαγιά, αρνήθηκαν με «ιδιαίτερο» ζήλο όχι μόνο να καλέσουν σε συμμετοχή τους συναδέλφους, αλλά ούτε να παράσχουν την αυτονόητη και αναγκαία συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη του σωματείου που λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προφύλαξης, (αποστάσεις, μάσκες, γάντια) επιθυμούσαν να συμμετάσχουν. Έτσι τους εγκατέλειψαν «εκτεθειμένους» στις διωκτικές αρχές που βρήκαν την «ευκαιρία» να απαγορεύσουν τις δίκαιες, προσεκτικές και οργανωμένες διαμαρτυρίες..
·           Μας πήρε ένα μήνα να τους πείσουμε για την αναγκαιότητα να συνεδριάσουμε ηλεκτρονικά (την ίδια ώρα που οι περισσότεροι είχαν ήδη ανταποκριθεί αν όχι πρωτοστατήσει, στην «τηλεκπαίδευση» του υπουργείου).
·           Τη στιγμή που εξελίσσεται η απαράδεκτη επίθεση της Κυβέρνησης με την διαβούλευση του αντι-εκπαιδευτικού νομοσχεδίου εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που σέρνει το υπουργείο τους εκπαιδευτικούς σαν «πρόβατα στη σφαγή» άρον άρον σε σχολεία χωρίς στοιχειώδεις υγειονομικές προφυλάξεις, η πλειοψηφία του ΔΣ δεν βρίσκει «κανένα» σοβαρό λόγο να συνεδριάζει σε τακτή εβδομαδιαία βάση, αλλά ανά 15 ημέρες και αν.
·           Αφού δεν συνεδριάζουμε «τακτικά» συνήθισαν να διακινούν «δια περιφοράς» (έτσι  λένε την επικοινωνία με mail ή ακόμη χειρότερα με τηλέφωνα), προτάσεων και ψηφισμάτων, παρά την δική μας επανειλημμένη διατυπωμένη ΑΝΤΙΘΕΣΗ, ότι αυτά για όσο γίνεται μεγαλύτερη αποδοχή από τους συναδέλφους, πρέπει να συζητούνται να εμπλουτίζονται, να συν διαμορφώνονται, δηλ. να επιδιώκεται η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συναίνεση εκ του σύνεγγυς και μετά να ανακοινώνονται. Μια που το λέμε και μια που μας «γράφουνε».
·           Έτσι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας για ΔΣ τη Δευτέρα 4/5/20 γιατί «είναι πολύ φορτωμένο το πρόγραμμα μου» όπως επικαλέστηκε ο Πρόεδρος, αλλά ούτε απάντησαν αν θα γίνει την Πέμπτη 7/5/20 που αντιπροτάθηκε…
·           Την Τρίτη βέβαια 5/5/20 αργά το βράδυ, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα»! Αφού δεν συνεδριάζουμε που δεν συνεδριάζουμε, και αφού «αυτοί» (της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ) δεν συμφωνούν να βγάζουμε ψηφίσματα «δια περιφοράς», είναι ανάγκη να τους ρωτάμε;;;;..
Έτσι «αθόρυβα» και «μυστικά» έβγαλαν μόνοι τους, χωρίς καμία επικοινωνία μαζί μας τηλεφωνική ή με mail, όχι απλά κάποιο ψήφισμα, αλλά την ανώτερη μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης που μπορεί να προκηρύξει καταστατικά η ΕΛΜΕ (3ωρη συμπληρωματική στην 3ωρη της ΟΛΜΕ, στάση εργασίας) για την Τετάρτη 6/5/20.
Βέβαια ο Πρόεδρος (ΔΑΚΕ), δεν διαθέτει πλειοψηφία στο ΔΣ, ούτε μαζί με τον πάντα «πρόθυμο» Γραμματέα (ΣΥΝΕΚ)! Το ερώτημα εδώ είναι γιατί στηρίζει αυτό το προεδρείο η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, αλλά σε αυτό ας απαντήσουν οι ίδιοι.
Δεν στεκόμαστε μόνο στην ουσία της απόφασης, (δεν ρωτηθήκαμε για να εκφράσουμε την άποψή μας), αλλά κυρίως στον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΑΝΤΙ-ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ τρόπο που πάρθηκε.

Ελπίζουμε τέλος το Προεδρείο του ΔΣ να αφουγκραστεί τουλάχιστον την οργή των συναδέλφων για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να ορίσει ΑΜΕΣΑ ΓΣ, στο προαύλιο του 1ου ΓΕΛ Ν.Ιωνίας (το αργότερο την Τρίτη12/5) μιας και την Τετάρτη 13/5, όπως συν-διαμορφώθηκε σε κοινή σύσκεψη ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, προγραμματίζονται ήδη αγωνιστικές κινητοποιήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου