Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡ. ΣΥΜΠΑΡΤΑΞΗΣ ΚΑΘΗΓ. ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 12/10/21

 


Το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα για την ανατροπή

της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, ένα δρόμο έχει, τον αγωνιστικό!

 Να συνεχίσουμε αποφασιστικά και συντεταγμένα την απεργία – αποχή!

Να κλιμακώσουμε παράλληλα και τον απεργιακό αγώνα μας!

 Την Δευτέρα 11 Οκτώβρη δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην Αθήνα στο Εφετείο, και σε όλες τις πόλεις από τη Θεσσαλονίκη, ως τα Γιάννενα ενώθηκαν σε ένα μεγαλειώδες ορμητικό απεργιακό ποτάμι, ενώνοντας τις φωνές τους, διατρανώνοντας την αγωνιστική τους θέληση να αντισταθούν και να συγκρουστούν με την κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς που διαλύει το Δημόσιο Σχολείο. Παρά τον εκφοβισμό που σπέρνει η κυβέρνηση και τις εκτοξευόμενες απειλές για δήθεν πειθαρχικά και ποινές, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί συσπειρωμένοι στους Συλλόγους Διδασκόντων και στα σωματεία τους γιγαντώνουν καθημερινά το ρεύμα της απεργίας – αποχής από το ταξικό μέτρο της αξιολόγησης που φέρνει νέα φτώχεια για το Δημόσιο Σχολείο, ταξική κατηγοριοποίηση και λουκέτα. Είναι πλέον σαφές ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει νομιμοποίηση στους εκπαιδευτικούς ενώ ολοένα και λιγότερο πρόσφορο έδαφος βρίσκει και μέσα στην εργαζόμενη πλειοψηφία.

Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο, έχει περάσει πλέον ανοιχτά στην πλευρά της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καταφεύγει στα δικαστήρια και στις προειλημμένες αποφάσεις τους. Θέλει να καταστείλει την αγωνιστική ανάταση του κλάδου μας, να κάμψει την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών απέναντι στην αξιολόγηση. Ενεργοποιούν το αντεργατικό έκτρωμα του νόμου «Χατζηδάκη» για χτυπήσουν την απεργία – αποχή που, δημοκρατικά και με μαζικούς όρους, αποφάσισαν οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ σε όλη τη χώρα και κήρυξαν οι Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Η κυβέρνηση με τη στάση της, σέρνοντας τους 160.000 εκπαιδευτικούς και τις Ομοσπονδίες στα δικαστήρια, εκμεταλλευόμενη και τον αντιδραστικό ν. «Χατζηδάκη», κλιμακώνει την επίθεσή της στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, επιχειρεί να βάλει οριστική ταφόπλακα στα σωματεία μας, στους αγώνες, στη διαδήλωση και την απεργία.

Η Κυβέρνηση μπροστά στην μαζικότητα της απεργίας και των κινητοποιήσεων μας τη Δευτέρα, δεν τόλμησε να τις χαρακτηρίσει παράνομες σύμφωνα με τις απεργοκτόνες διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη. Κανείς δεν μας κάλυπτε νομικά συνάδελφισες/οι, παρά μόνο η μαζικότητα και η μαχητικότητά μας, το δίκιο και το πολιτικό κόστος της Κυβέρνησης να σύρει στα δικαστήρια πάνω από 100.000 απεργούς. Αυτό μας δείχνει και το δρόμο για το πώς θα βαδίσουμε ανυποχώρητα και χωρίς αμφιταλαντεύσεις από εδώ και μπρος.

Παρά την καταστολή και την τρομοκρατία το ρεύμα της απεργίας – αποχής παραμένει ισχυρό και μαζικό, επιβεβαιώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να κάμψει το οργανωμένο, μαζικό πανεκπαιδευτικό κίνημα που είναι αποφασισμένο να υπερασπίσει το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, τη μόρφωση των παιδιών του λαού, τα δημοκρατικά του δικαιώματα. 

 Η απεργία – αποχή που κήρυξαν ΟΛΜΕ – ΔΟΕ πρέπει και μπορεί μέσα από τις έκτακτες Γ.Σ, και τη συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, να  συνεχιστεί και να γίνει ακόμα πιο μαζική, να αποκτήσει πανκοινωνικό χαρακτήρα.  Ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να κλιμακωθεί και να διευρυνθεί. Να συγκροτήσουμε ισχυρό μέτωπο αντίστασης των Συνδικάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στο τερατούργημα του ν. «Χατζηδάκη», να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Να παλέψουμε ανυποχώρητα για να ανατραπεί συνολικά η αντεργατική επίθεση.

 

Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε τον ανυποχώρητο αγώνα μας! Τα σωματεία μας σε θέσεις μάχης! Οι αγώνες στα χέρια των εκπαιδευτικών και των ΕΛΜΕ. Οι 77 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που, με τον συντονισμό τους και τις αποφάσεις τους, ξεκίνησαν τον αγώνα επιβάλλοντας την Απεργία – Αποχή σε μια εποχή που το επίσημο σ/κ ήταν στην αφωνία και την αναμονή, δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

o    Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά!

o    Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών δεν θα περάσει! Να ανατραπούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι 4823/21 και 4692/20 και όλη η αντιεκπαιδευτική πολιτική!

o    Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας! Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας δεν θα περάσει!

o    Να ανατραπεί ο αντεργατικός νόμος «Χατζηδάκη»

 

Πρόγραμμα Δράσης!

o    Συνεχίζουμε αποφασιστικά και μαζικά στην απεργία – αποχή καταγγέλλοντας την κυβερνητική καταστολή και την ποινικοποίηση του αγώνα μας! ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την περιφρούρηση της απεργίας – αποχής και να στηρίξουν συνδικαλιστικά με κάθε πρόσφορο μέσο όλους τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων!

o    Καλούμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει  έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις όλων των ΕΛΜΕ 12 – 15/10 και Γενική Συνέλευση των Προέδρων το Σάββατο 16/10!

o    Πέμπτη 14/10 να γίνει μέρα δράσης σε Δήμους και γειτονιές, με διαδηλώσεις – συζητήσεις, καλώντας μαθητές/τριες και γονείς.

o    Η ΟΛΜΕ να πραγματοποιήσει νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 15/10 με πανελλαδικό κατέβασμα των εκπαιδευτικών στην Αθήνα κηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας. Οι ΕΛΜΕ να κηρύξουν συμπληρωματικές 3ωρες στάσεις εργασίας!

o    Κλιμακώνουμε τον απεργιακό αγώνα με νέα 48ωρη απεργία 20 – 21/10! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία!

o    Η ΟΛΜΕ να συγκαλέσει νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ την αμέσως επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας!

o    Με ευθύνη της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ συγκροτούμε μέτωπο για την απόκρουση και την ανατροπή του αντεργατικού νόμου «Χατζηδάκη». Προχωράμε σε συσκέψεις σωματείων και συντονισμό της δράσης!

o    Με ευθύνη της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ σε κάθε πόλη καλούμε σε οργανωμένες συσκέψεις Μαθητικά Συμβούλια και Ενώσεις Γονέων, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τις κοινές δράσεις ενάντια στο σχολείο επιχείρηση, τον μαθητή πελάτη, την ΕΒΕ, την Τράπεζα Θεμάτων.

 

ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

 

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ!

 

ΚΑΝΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου