Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ενημέρωση για την στάση τ ου Προεδρείου της Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ΄  ΕΛΜΕ  Ανατ. Αττικής
Την Πέμπτη, 07/05/2020, στο ΔΣ της Δ΄ΕΛΜΕ  που συνεδρίασε εξ’ αναβολής  μέσω τηλεδιάσκεψης και  έπειτα από σχετική πρόταση της Αριστ. Συμπαράταξης Καθηγ. αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
1)      Να συμμετάσχουμε στο παν-εκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα  στα Προπύλαια με διευκολυντική στάση εργασίας. (το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων που τήρησαν κατά το δυνατόν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις).
2)      Να γραφτεί ανακοίνωση για τις κάμερες στις τάξεις προς τους συναδέλφους
3)      Να συγκαλέσει ΓΣ της ΕΛΜΕ για το πολύ σοβαρό θέμα του πολυνομοσχεδίου,  την τροπολογία για την παράλληλη μετάδοση του μαθήματος και τα μέτρα που αφορούν την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία
4)      Να αναρτήσει σχετικά με τα ανωτέρω θέματα πανό σε 3-4 κεντρικά σχολεία στο χώρο ευθύνης της καθώς και να επιδιώξει συνεννόηση με εκπαιδευτικά σωματεία και συλλόγους γονέων για την πιο αποτελεσματική επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Σήμερα Τετάρτη 13/5/20  και μέχρι τη στιγμή που γράφουμε την ενημέρωση αυτή έχουμε να αποτιμήσουμε τα εξής:
1)      Για την συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση η ανακοίνωση συμμετοχής μας στο συλλαλητήριο και η διευκολυντική στάση, ανακοινώθηκαν 5 μέρες μετά και μια μόλις μέρα πριν το συλλαλητήριο, την Τρίτη 12/5/20 και στις 13.05 όταν δηλ οι περισσότεροι συνάδελφοι είχαν αποχωρήσει από τα σχολεία τους χωρίς ενημέρωση από το σωματείο τους για το τι θα κάνουν αύριο.
2)      Η ανακοίνωση για τις κάμερες στάλθηκε 6 μέρες μετά, σήμερα δηλ Τετάρτη 13/5/20 στις 11.19.
3)      Η ανακοίνωση για τη σύγκληση Γ.Σ. για τα πολύ σοβαρά θέματα του πολυνομοσχεδίου, των καμερών και των μέτρων ασφαλούς επιστροφής στα σχολεία, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΑΚΟΜΗ
4)      Δεν έχει δρομολογηθεί επίσης τίποτα για το θέμα της ανάρτησης των πανό.

Η εικόνα αυτή αμέλειας και ολιγωρίας που παρουσιάζει του ΔΣ και πιο συγκεκριμένα το Προεδρείο του (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΑΣΕ-ΠΑΜΕ στις τόσο κρίσιμες στιγμές για την εκπαίδευση που περνάμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ!
Εκτός του ότι αυτή η τακτική των καθυστερήσεων είναι «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης προκειμένου να προωθεί με όσο γίνεται μικρότερο κόστος τους σχεδιασμούς της,  αντικατοπτρίζει από την άλλη την πολιτική αντίληψη των δυνάμεων που το συγκροτούν, να επιλέγουν να μην αναμετρηθούν μετωπικά με την επίθεση της κυβέρνησης, αλλά να κινηθούν με ήπιες διαμαρτυρίες τοπικού χαρακτήρα με αποφάσεις κλειστών Δ.Σ. μακριά από τη θέληση των συναδέλφων, προς τους οποίους δείχνουν απροθυμία να τους καλέσουν σε γενική συνέλευση, επικαλούμενοι προσχήματα και δικαιολογίες…
Υλοποιώντας την απόφαση του ΔΣ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, καλούμε τους συναδέλφους να έλθουν την Τρίτη 19/5/20 στις 4.μμ στο προαύλιο του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας τηρώντας τις υγειονομικές προφυλάξεις (αποστάσεις, μάσκες, γάντια) για να πραγματοποιήσουμε τη συνέλευση.
Κυργιάκης Χ. μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ με την Αρ. Συμπαράταξη Καθ
Προυσαλίδης Γ. μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ με την Αρ. Συμπαράταξη Καθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου