Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020


Η ΑΡ. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
ΤΗΣ Δ’ ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατά την συγκρότηση του ΔΣ, ως Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών, καταθέσαμε ένα ενωτικό κάλεσμα-πρόταση για ένα αγωνιστικό πρόγραμμα, που να μας δεσμεύει πάνω σε 5 άξονες υπεράσπισης των αιτημάτων του κλάδου μας εκτός των πάγιων οικονομικών-ασφαλιστικών. 
1.     Τους μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών-κατάργηση του προσοντολογίου
2.     Την οργάνωση της μάχης ενάντια σε αξιολόγηση-αυτονομία σχολείων.
3.     Την οικονομική στήριξη της λειτουργίας των σχολείων.
4.     Την ενίσχυση των τμημάτων-τομέων- ειδικοτήτων- ξενόγλωσσων-ειδικής αγωγής/ΕΑΕ κλπ.
5.     Την ενθάρρυνση και υπεράσπιση των συναδέλφων απέναντι στη διοικητική -διευθυντική αυθαιρεσία.
Η πρόταση αυτή, που υπερψηφίστηκε στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΛΜΕ από όλες τις παρατάξεις, πλην των ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΣΥΝΕΚ, έθετε τις προϋποθέσεις ώστε το προεδρείο να επιταχύνει και να οργανώνει τις αγωνιστικές του διεκδικήσεις και όχι να το καθυστερεί-αφοπλίζει όπως γίνεται μέχρι σήμερα, μετατρέποντάς το σε νωθρό γραφειοκρατικό μηχανισμό που ενεργοποιείται μόνο ενόψει των εκλογών.
Η ανταπόκριση της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ στην πρόταση αυτή, αποτελούσε για εμάς κριτήριο για την συμμετοχή μας και τη στήριξη μας στο  νέο προεδρείο του ΔΣ, ώστε με τις αμοιβαίες δεσμεύσεις, να υπάρχει η εμπιστοσύνη ότι το προεδρείο θα συμβάλει με αναβαθμισμένο τρόπο στην μαχητική αγωνιστική υπεράσπιση και διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Δυστυχώς η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, που στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, είχε ψηφίσει την πρόταση αυτή, στην ΕΛΜΕ μας την αρνήθηκε και χωρίς καμμιά αγωνιστική δέσμευση, προχώρησε στη συγκρότηση «αναλογικού-αντιπροσωπευτικού» προεδρείου, με πρόεδρο από την ΔΑΚΕ και γραμματέα από τις ΣΥΝΕΚ, που ούτε αναλογικό, ούτε αντιπροσωπευτικό είναι τελικά με βάση την εκφρασμένη ψήφο των συναδέλφων.
Οι δυνάμεις του Προεδρείου λοιπόν ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους συναδέλφους και ενόψει των σκληρών αντί-εκπαιδευτικών μέτρων που έρχονται, για το πώς θα οργανώσουν τις αντιστάσεις του σωματείου.
Εμείς σαν Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και ελαστικά εργαζόμενους σε συστράτευση με το σωματείο, για να μην περάσουν τα αντί-εκπαιδευτικά σχέδια της Κυβέρνησης και δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε μέσα από αυτό, αγόγγυστα και ενωτικά, με κάθε δύναμη που θα συμβάλλει σε αυτό τον αγώνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου