Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

 SITE     www.p-e-filis.gr                                                                                                        Άνω Λιόσια 22.04.2022

 email:   syllogosfilis@gmail.com

Προς:   Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA

Δευτέρα 2/5 στις 6μμ στο link https://us02web.zoom.us/j/86521530096

Μεγάλη Τρίτη ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ τις 600 σχολικές μονάδες που επελέγησαν για τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών της ΣΤ τάξης του Δημοτικού και της Γ΄ Γυμνασίου στις διαγνωστικές εξετάσεις PISA, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 18 Μαΐου. 

Η Κυβέρνηση προωθεί επιθετικά την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Παιδεία που θα είναι πλήρως υποταγμένη στην αγορά, την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ.  Οι νόμοι της αξιολόγησης, οι 40.000 αποκλεισμένοι μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το εξεταστικό κάτεργο με εξετάσεις και τράπεζα θεμάτων σε όλο το Λύκειο, και τώρα και οι εξετάσεις PISA στο δημοτικό και την Γ΄ Γυμνασίου και η διεθνής PISA καταδικάζουν τα παιδιά των εργατικών οικογενειών στην αμάθεια και την πιο βαθιά εκμετάλλευση.

Η ελληνική PISA επιδιώκει να βρει ένα μετρήσιμο μέγεθος για την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω σταθμισμένων τεστ με βάση τις επιδόσεις των μαθητών και άμεση συσχέτισή τους με την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών που θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση των σχολείων, συγχωνεύσεις και κλείσιμό τους, αλλά και απολύσεις εκπαιδευτικών.

Αποθεώνει τις μετρήσεις, κατατάσσει, κατηγοριοποιεί και υποκινεί τον ανταγωνισμό και τελικά την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, υποβαθμίζει τις γνώσεις σε πληροφορίες, ώστε να προσαρμόζονται στις εξετάσεις και να απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τη γνώση και την κριτική σκέψη, τελικά «προπονεί» τους μαθητές για τέτοιου είδους εξετάσεις αντί να τους διδάσκει, τους καταρτίζει αντί να τους εκπαιδεύει.

Μετά την κοινή ανακοίνωση, εκδήλωση και αφίσα των σωματείων για το διαγωνισμό PISA, απαιτείται άμεσα να συνεχίσουμε το συντονισμό των δράσεων και των δυνάμεων μας για την ακύρωση των εξετάσεων! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι μαθητές μας και τα σχολεία μας πειραματόζωα ενός ολέθριου πειράματος διάλυσης, κατηγοριοποίησης, ανταγωνισμού και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου.

Καλούμε όλους και όλες σε πανελλαδική σύσκεψη αγώνα και συντονισμού των ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ την Δευτέρα 2/5 στις 6μμ

-          Ζητάμε από τους Σ.Δ. να συνεδριάσουν και να απορρίψουν τη συμμετοχή του σχολείου τους στον διαγωνισμό

-          ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να κηρύξουν απεργία την ημέρα των εξετάσεων

-          Να γίνει κάλεσμα προς τους γονείς και μαθητές να μην αποδεχτούν τη συμμετοχή τους.

-          Να οργανώσουμε συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις έξω από τα σχολεία και στα κέντρα των περιοχών

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους φορείς και τις συλλογικότητες του γονεϊκού κινήματος, τους μαθητές ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ! Να μην επιτρέψουμε να «νεκρώσει» η γνώση και η κριτική σκέψη, κάθε ζωντανή λειτουργία του δημόσιου σχολείου, και να μετατραπεί σε τυποποιημένη μετρήσιμη δεξιότητα, τόση όση απαιτεί η αγορά!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου