Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Δ' ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΔΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/4

 


ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΩΡΑ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΔΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/4

            Περισσότερο από 2 μήνες στο ΓΕΛ Λυκόβρυσης και ενάμιση μήνα στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και σε άλλα 4 σχολεία της περιοχής, μετά την παραίτηση συναδέλφου αναπληρωτή, υπάρχουν κενά τα οποία ακόμα και τη στιγμή που μιλάμε δεν έχουν καλυφθεί.

Να σημειωθεί ότι τα κενά υπήρχαν και με το άνοιγμα των σχολείων. Άρα ο χρόνος χωρίς μάθημα είναι κοντά τρεις μήνες.

            Η προσωρινή λύση για την κάλυψη των μαθημάτων με την υπόδειξη του Δ/ντη Β/βάθμιας Εκπ/σης ήταν είτε να εγκαταλειφθούν τμήματα προκειμένου οι συνάδελφοι να διδάξουν τα μαθήματα προσανατολισμού κατά προτεραιότητα, είτε να γίνονται απλήρωτες υπερωρίες, όπως έγινε γνωστό στο ΓΕΛ Λυκόβρυσης από τους συναδέλφους μέχρι «να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών όταν θα άνοιγαν τα σχολεία». Οι συνάδελφοι κλήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη να μην μείνουν τα παιδιά χωρίς μάθημα ενώ ο Διευθυντής Εκπαίδευσης υποστήριζε ότι έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τη δήλωση του κενού προς το Υπουργείο. Τα σχολεία άνοιξαν αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται μέχρι και τη στιγμή αυτή που γράφεται η ανακοίνωση.

            Αυτό ήταν και το θέμα της παράστασης της Δ΄ ΕΛΜΕ στο Δ/ντή της ΔΙΔΕ Β΄Αθήνας, κο. Ψαχούλα. Ως σωματείο θέσαμε το αίτημα της κάλυψης των κενών τώρα με το επιχείρημα ότι όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα να έχουν εκπαιδευτικούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται επιλογή του τμήματος «που θα χάσει μάθημα». Εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας ότι παρά την υπόσχεση να καλυφθεί το κενό στο ΓΕΛ Λυκόβρυσης δημιουργήθηκε επιπλέον κενό το οποίο καλυπτόταν με απλήρωτες υπερωρίες από τους συναδέλφους.

            Ο Διευθυντής ΔΙΔΕ κ. Ψαχούλας στην ουσία προσπάθησε να διαχειριστεί την κατάσταση, μιλώντας για τους συναδέλφους αναπληρωτές που τάχα αυτοί «καθυστερούν» τη διαδικασία όταν αρνούνται  τελευταία στιγμή την πρόσληψή τους για 3 μήνες. Είπε ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις ώστε να προκηρυχτούν θέσεις για πρόσληψη αναπληρωτών και το μόνο στο οποίο δεσμεύτηκε ήταν η πληρωμή των υπερωριών στους συναδέλφους.

Η μόνη πίεση βέβαια που καταλαβαίνουν είναι ο συντονισμένος αγώνας γονιών μαθητών εκπαιδευτικών. To μόνο που φοβούνται είναι η δημοσιοποίηση και το πολιτικό κόστος. Έτσι χαρακτηριστικά μετά την παράσταση διαμαρτυρίας, για να θεραπεύσουν τη διαμαρτυρία από το κενό της Α’ λυκείου στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το  μετέφεραν στη Β’, όπου δεν αντέδρασε ακόμη κανείς.

 

Συνάδελφισσες/Συνάδελφοι

 

Η έλλειψη διορισμών τα τελευταία 12 χρόνια έχει οδηγήσει σε περισσότερους από 50.000 ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές) δημιουργώντας ένα ντόμινο αρνητικών συνεπειών συνολικά στην εκπαίδευση. Οι μαθητές μένουν χωρίς μάθημα πολλές φορές και μέχρι το τέλος της χρονιάς, με κενά που δεν καλύπτονται ποτέ, ενώ οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν να καλύπτουν κενά ακόμη κι όταν κάποιος συνάδελφος παίρνει άδεια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το σχολείο και η εκπαίδευση μετατρέπεται σε μια μπαλωμένη κουβέρτα…

            Θεωρούμε ότι η έλλειψη εκπαιδευτικών αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργείου, επιλογή την οποία οι Διευθυντές ΔΙΔΕ «φύσει και θέσει» καλούνται να διαχειριστούν μαζί με τις αντιδράσεις που αυτή γεννάει. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι αυτή η συνθήκη αναδεικνύει την ανάγκη να παλέψουμε για πλήρη κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα πρέπει να είναι περισσότεροι και από τις τρέχουσες ανάγκες.

Κανένα παιδί χωρίς μάθημα!

Καμία απλήρωτη υπερωρία!

Η χρόνια αδιοριστία να λάβει ΤΕΛΟΣ!

 

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι

 

Η κάλυψη των κενών είναι υπόθεση διεκδίκησης όλων μας. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που οι μαθητές θα διεκδικούν τα αυτονόητα πριν τους κατηγορήσουμε να κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη για να δούμε και τη δίκη μας στάση. Να συνταχθούμε μαζί τους απαιτώντας ένα σχολείο αξιοπρέπειας και ουσιαστικής μόρφωσης! Η αποδοχή της κάλυψης κενών με οποιονδήποτε άλλο τρόπο «εκ των έσω» δεν αποτελεί λύση. Όσο το πρόβλημα κουκουλώνεται τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν…

 

Διεκδικούμε τη δημόσια εκπαίδευση των αναγκών μας!

Αγωνιζόμαστε για τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών!

Δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα. Θέλουμε το καρβέλι ολόκληρο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου