Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ

 


Στις 7 Νοέμβρη απέχουμε

από τις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία

 

ü Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας και τις συλλογικές μας διαδικασίες

ü  Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δημόσια υγεία,  παιδεία και τα   εργασιακά μας δικαιώματα.

ü Απαιτούμε από κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ να μην προχωρήσει στις εκλογές αρνούμενη να δεχτεί τις παραιτήσεις όλων των  συνδυασμών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η κυβέρνηση παρά την καθολική άρνηση όλων των συνδυασμών να συμμετάσχουμε στις ηλεκτρονικές εκλογές προχωράει στις εκλογές με συνδυασμούς και υποψήφιους οι οποίοι έχουν παραιτηθεί. Κι ενώ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ  αρνούνται να ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση νομιμοποιεί για πρώτη φορά διμελείς εφορευτικές για να περισώσει το κύρος των ηλεκτρονικών εκλογών. Υλοποιώντας το πρόγραμμα της ΝΔ και προφασιζόμενη την πανδημία προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος για να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία και στα σωματεία.

 Μέσα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία επιδιώκεται ο απόλυτα ελεγχόμενος κυβερνητικός συνδικαλισμός ο οποίος αντί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών θα είναι το «καλό χέρι» κυβέρνησης και υπουργείου για το χτύπημα των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων. Η επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζεται μετά τον αντιαπεργιακό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τον νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων το καλοκαίρι του 2020 από τη ΝΔ και ακόμα περισσότερο προσπαθώντας να ξεριζώσουν κάθε συλλογική διαδικασία, επιδιώκοντας να ψηφίζουμε και να παίρνουμε αποφάσεις πατώντας το κουμπί μακριά και έξω από την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους και κινήματα με κριτήρια διαμορφούμενα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Λιγοστοί «τάχα ανεξάρτητοι» που διατηρούν την υποψηφιότητά τους είναι οι «δοτοί» που προστρέχουν να νομιμοποιήσουν την στημένη φάρσα με το ανάλογο αντάλλαγμα στη νομή της εξουσίας και τους μηχανισμούς ρουσφετιού «των δικών» που θέλουν να στήνουν. Η θεσούλα τους και το προσωπικό συμφέρον καμία σχέση δεν έχει με τα δίκιο και τα συλλογικά δικαιώματα στην εργασία και την μόρφωση του λαού.

Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας

επιτίθεται ακόμα περισσότερο στα δικαιώματά μας

Με 25 έως και 27 μαθητές στην τάξη εν μέσω πανδημίας, με σκληρή και ανυποχώρητη στάση στη μείωση του αριθμού των μαθητών στο τμήμα σε 15 όπως είναι το αίτημα των εκπαιδευτικών σωματείων, γονέων και μαθητών, χωρίς τεστ και σχολεία με το 1/3 των εκπαιδευτικών να είναι συμβασιούχοι αναπληρωτές θεσμοθετώντας για πρώτη φορά μέχρι και τρίμηνες συμβάσεις εργασίας, η κυβέρνηση κάνει μια ανελέητη επίθεση στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα του λαού.

Ενώ η κυβέρνηση είχε όλον τον χρόνο να πάρει μέτρα για την υγεία και την παιδεία, με προσλήψεις προσωπικού και με υποδομές, διάλεξε να μην παρέχει δωρεάν τεστ σε όλους κάθε 15 ημέρες, να έχει 25 μαθητές και πλέον το τμήμα και απεναντίας να θεσμοθετεί την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα στην πρωτοβάθμια, να θεσμοθετεί την τηλεργασία και την τηλε-«εκπαίδευση», να ιδρύει το πρώτο ΆΥΛΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ στην Ήπειρο, να θεσμοθετεί τον εκπαιδευτικό – καταδότη που βάζει απουσίες στις καταλήψεις και να συλλαμβάνει ανήλικα που τόλμησαν να διεκδικήσουν μια άλλη εκπαίδευση και ζωή. Ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο περνάει την επαγγελματική εκπαίδευση στην περιφέρεια, άλλο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, θεσμοθετεί εκ νέου την τράπεζα θεμάτων, τον σύμβουλο σχολικής ζωής και τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ψηφίζει το νέο πτωχευτικό δίκαιο που καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ψηφισμένους από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ξετινάζει τις εργασιακές σχέσεις διατηρώντας το προσοντολόγιο Γαβρόγλου που έφερε απολύσεις σε εκπαιδευτικούς με μεγάλες προϋπηρεσίες και προωθεί τις εργασιακές σχέσεις με τρίμηνες συμβάσεις στο όνομα της πανδημίας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτόν τον ήδη άδικο πίνακα προσόντων.

Δεν είναι κανονικό να ζούμε έτσι.

Η βία και η στέρηση των δικαιωμάτων μας από την «κούνια» δεν είναι η ζωή που δικαιούμαστε και ονειρευόμαστε. Η δική μας φτώχια κάνει πλούσιους κάποιους άλλους. Δεν υπάρχει «τρύπα» που χάνονται τα αγαθά και ο πλούτος που παράγει ο λαός. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε νομίζοντας ότι δεν γίνεται αλλιώς. Αυτό που βιώνουμε είναι η επίθεση που κάνει το κεφάλαιο για να βάλει στην τσέπη του χρήματα από την κλοπή της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της γης, ακόμα και του ήλιου, του αέρα, του νερού, πουλώντας τα όλα ως προϊόντα με barcode.

Στο νόμο και την τάξη τους δεν χωράει συνδικαλισμός και σωματεία που δεν τα ελέγχουν. Όπως στον ιδιωτικό τομέα φτιάχνουν εργοδοτικό συνδικαλισμό έτσι και στην εκπαίδευση θέλουν να τρομάξουν με κυβερνητικό συνδικαλισμό.

 Εμείς λέμε ότι γίνεται και αλλιώς. Δεν τους χαρίζουμε τα σωματεία μας - Δεν συναινούμε

Η προώθηση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ΕΕ, ΟΟΣΑ και Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και το αντί-συνδικαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση που έρχεται στην Βουλή απαιτούν συναινετικά και «ξεδοντιασμένα» σωματεία. Σωματεία όπου αυτοί που θα τα ελέγχουν θα είναι ίδιοι με αυτούς που διοικούν και εφαρμόζουν τους νόμους της κυβερνητικής πολιτικής.

Αγώνας ενωτικός στη βάση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Σπάμε την τρομοκρατία, αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δουλειά, την εργασία, τη ζωή.

Στον ατομικό δρόμο της απομόνωσης και της ατομικής επιλογής αντιπαραθέτουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες.

Από τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων και την αλληλεγγύη στη καθημερινότητα  μέχρι τα σωματεία και τις διαδηλώσεις υπερασπίζουμε το συλλογικό μας δίκιο. Αλληλεγγύη και συλλογική πάλη είναι ο δικός μας μονόδρομος.

Η μαζική αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα είναι μια απάντηση στον επιχειρούμενο κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών ως σχήμα που συμμετέχει στις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις, από την αρχή και με σταθερότητα ταχθήκαμε ενάντια στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και  συμβάλαμε στην υιοθέτηση της στάσης της αποχής από όλους τους συνδυασμούς και υποψήφιους παρά τις παλινδρομήσεις ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ σε επίπεδο ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ. Αποσύραμε το ψηφοδέλτιό μας σε επίπεδο ΠΥΣΔΕ και το ίδιο έγινε σε επίπεδο ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ με το ψηφοδέλτιο των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων που εκπροσωπεί το ρεύμα μας.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

 στις ηλεκτρονικές εκλογές «παρωδία»

 για ΠΥΣΔΕ ΑΠΥΣΔΕ ΚΥΣΔΕ

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου