Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Η ΑΡ. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Καθ. για την ανακοίνωση-καταγγελία της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ για τις 12/2


 Η ΑΡ. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Καθ. για την ανακοίνωση-καταγγελία της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ Δ’Αν. Αττ. για το συλλαλητήριο στις12/2 για τη άρση του συνταγματικού κωλύματος μονιμοποίησης των συμβασιούχων του Δημοσίου.

          Τη Δευτέρα 28/1/19 οι δύο εκπρόσωποι της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ στο ΔΣ της Δ’ Ελμέ Ανατολικής Αττικής κατέθεσαν ένα κείμενο – πλαίσιο που αιτιολογούσε την ανάγκη στήριξης της πρότασης σωματείων και ομοσπονδιών για την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης αναφορικά με τη μονιμοποίηση συμβασιούχων του Δημοσίου. Το κείμενο καλούσε επίσης την ΕΛΜΕ να συμμετέχει στη σύσκεψη που οργανωνόταν από τα εν λόγω σωματεία στις 30-1-19 ώστε να οριστικοποιηθεί τόσο η πρόταση όσο και οι μορφές στήριξής της προτείνοντας απογευματινό συλλαλητήριο την ημέρα και ώρα που θα συζητηθεί στη Βουλή η αντίστοιχη πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ δηλ τη 12η Φεβρουαρίου.
           Η Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών μέσω της εκπροσώπου τη στο ΔΣ , αφού επιβεβαίωσε τη στήριξη της παράταξης στο δίκαιο αίτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων και ευρύτερα στο αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία όλων , γεγονός που αποτυπώθηκε έμπρακτα στη μαχητική συμμετοχή όλων των μελών της συμπαράταξης στις πρόσφατες επαναλαμβανόμενες μαζικές  κινητοποιήσεις συναδέλφων αναφορικά με το ζήτημα του προσοντολόγιου, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν η πρωτοβουλία αυτή για τη συνταγματική αναθεώρηση  μπορεί να  ενισχύσει τα εργατικά αιτήματα. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι οι συσχετισμοί στο Κοινοβούλιο και την κοινωνία είναι αρνητικοί για τα εργατικά συμφέροντα θέση που αναγνωρίζει και το ΚΚΕ. Δεν έχει γίνει κάποια σοβαρά οργανωμένη αγωνιστική προετοιμασία που να “ στριμώχνει ‘’ την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα με κίνδυνο αυτή η πρωτοβουλία αντί να μπορέσει να επιβάλλει το στόχο της, την άρση δηλ της συνταγματικής απαγόρευσης σχετικά με τη νομιμοποίηση των συμβασιούχων στο Δημόσιο  να διευκολύνει ενδεχομένως την κυβέρνηση νομιμοποιώντας τη δεδηλωμένη πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε άλλες αντιδραστικές και εχθρικές για τα εργατικά συμφέροντα αναθεωρήσεις άρθρων του συντάγματος.
Η ψηφοφορία που έγινε  στο ΔΣ αφορούσε στη συμμετοχή της Ελμέ στη σύσκεψη στις 30-1-19  και αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη μας να παραστούμε ως παρατηρητές, όπως και έγινε , προκειμένου να έχουμε άποψη για το τι θα συζητιόταν εκεί. Καμία απόφαση δεν πάρθηκε από το ΔΣ επί του περιεχομένου και των επικείμενων αποφάσεων της σύσκεψης.
Με έκπληξη ωστόσο διαπιστώσαμε την Παρασκευή 8/2/19 , πριν τη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της Ελμέ, ότι κυκλοφορεί ανακοίνωση της ΑΣΕ ΠΑΜΕ Δ Ανατολικής Αττικής που μέσα από ένα λίβελο αβάσιμων και ψευδών κατηγοριών εγκαλεί τους συνδικαλιστές της Αριστερής Συμπαράταξης ότι “ στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της ελαστικής εργασίας της ΕΕ και των αστικών κομμάτων ‘’ και αποδίδει στην εκπρόσωπό μας στο ΔΣ λόγια που ποτέ δεν είπε και προθέσεις που ποτέ δεν υπονόησε.
            Η ανακοίνωση της ΑΣΕ ΠΑΜΕ, σε μια συγκυρία κρίσιμη για τα εργατικά αιτήματα έρχεται να δυναμιτίσει για άλλη μια φορά κάθε απόπειρα αγωνιστικής συσπείρωσης που χρειάζεται το σωματείο. Αποτελώντας ένα μνημείο  συκοφαντίας και παραπληροφόρησης με δεδομένο ότι και στηρίξαμε με επιφυλάξεις, το συλλαλητήριο στις 12/2 και συμμετείχαμε σε αυτό, φαίνεται ότι μοναδικό στόχο έχει να σπιλώσει την Αριστερή Συμπαράταξη της οποίας η πλατιά απήχηση, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ενοχλεί... Ο κόσμος όμως της εργασίας έχει ανάγκη από μια δημιουργική σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και την καλλιέργεια ενός κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στους αγωνιστές που βλέπει να παλεύουν για τα συμφέροντά του ώστε να πλαισιώσει αποφασιστικά τον αγώνα. Η τεχνητή περιχαράκωση με βαριές και ανυπόστατες συκοφαντίες που επιχειρούν να καλύψουν την ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων μόνο  εμπόδια βάζει στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος και στην δυνατότητα κατάκτησης νικών.
Ο μάχη για το προσοντολόγιο δείχνει το δρόμο… Η καρδία και η κλιμάκωση του αγώνα χτυπάει σε πρωτοβουλίες όπως το Συντονιστικό των Αναπληρωτών (στο οποίο παρεμπιπτόντως η παρουσία της ΑΣΕ ΠΑΜΕ μάλλον τυπική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί) με την πλατιά συμμετοχή και συνδιαμόρφωση αποφάσεων του ίδιου του κόσμου της ελαστικής εργασίας και όχι απλά με την ανάθεση της επίλυσης του προβλήματος στην κοινοβουλευτική διαχείριση  από ένα κόμμα και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Έκαστος εφ ω ετάχθη….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου