Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Οι εκπρόσωποι των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ στην ΟΛΜΕ, συνέταξαν την εισήγηση της, χωρίς να την περάσουν από το ΔΣ της ομοσπονδίας, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι στο ΔΣ των Παρεμβάσεων. 
Οδήγησαν έτσι τις ΕΛΜΕ σε γύρο συνελεύσεων με εισήγηση που βγήκε πλειοψηφικά, η οποία όχι μόνο δεν εναντιώνεται ουσιαστικά στα σχέδια Υπουργείου και του ΟΟΣΑ αλλά με «περίεργες «διατυπώσεις του τύπου «διεκδικούμε αξιόπιστο απολυτήριο» στρώνει το χαλί για τις μεταρρυθμίσεις, εμφανίζοντας την Ομοσπονδία να διεκδικεί  τάχα σημεία αυτών των αντι μεταρρυθμίσεων. Το πρόγραμμα δράσης της από την άλλη, αντί να οργανώνει την αντίδραση του κλάδου, εκπέμπει το συμβιβασμό και την αποδιοργάνωση του εκπαιδευτικού κινήματος.
Σε αυτή τη γραμμή, στην Δ’ ΕΛΜΕ Αν αττικής, οι εκπρόσωποι ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ , που έχουν απαξιώσει την λειτουργία του σωματείου, (συγκαλούν  το ΔΣ  εάν και όποτε το κρίνουν απαραίτητο, πχ κάθε 15 ημέρες και αν..., δεν ανακοινώνουν ημερήσια διάταξη, δεν τηρείται βιβλίο πρακτικών, λαμβάνουν αποφάσεις τηλεφωνικά χωρίς συνεδρίαση, ή με ψήφους απόντων, κλπ κλπ ), μετά από πίεση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, όρισαν αρχικά τη συνέλευση της ΕΛΜΕ για τις 2/10/17. Μετά την οριστικοποίηση  στις 29/9, από την ΟΛΜΕ της συνέλευσης των Προέδρων για τις 7/10/17, μονομερώς, την ίδια μέρα και χωρίς τη σύγκλιση  του ΔΣ, μετέφεραν τη συνέλευση της ΕΛΜΕ  για τις 5/10/17 (γράφοντας στην ανακοίνωση λανθασμένα 5/9/17, ένδειξη βιασύνης και προχειρότητας)  και όχι νωρίτερα, ως όφειλαν, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος καταστατικά χρόνος για μεταφορά της ΓΣ σε άλλη, δεύτερη,  εναλλακτική ημερομηνία με δικαίωμα απόφασης, ανεξάρτητα από την ύπαρξη απαρτίας.
Ετσι την ημέρα της συνέλευσης, με προφανή την αγωνία τους να υπερψηφίσουν την εισήγηση με την πλειοψηφία που διαθέτουν στο ΔΣ , 4 (2+2)  στους 7,  διαπίστωσαν  την έλλειψη απαρτίας καθώς συγκεντρώθηκαν 45 συνάδελφοι από τους 800+ που είναι ταμειακά ενήμεροι, αρνήθηκαν έστω και την τελευταία στιγμή να συγκαλέσουν την επομένη, νέα συνέλευση, ώστε να έχει αποφασιστικό χαρακτήρα και υπερψήφιαν την εισήγηση της ΟΛΜΕ μέσα από το ΔΣ, αρνούμενοι να λάβουν έστω συμβουλευτικά τη γνώμη των συγκεντρωμένων και φυσικά δεν έλαβαν κανένα μέτρο ενημέρωσης και οργάνωσης των συναδέλφων για την απόκρουση  αυτών των αντί-μεταρρυθμίσεων.
Ακόμη και στο ψήφισμα-κάλεσμα για το μπλοκάρισμα κα την αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, συνεταιρικά, όπως και στα άλλα, ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ, ψήφισαν αρχικά λευκό στο ΔΣ, για να μην εκτεθούν στους συναδέλφους, θεωρώντας ότι μπορούν να τους ξεγελάνε, όταν όμως κατάλαβαν ότι το  ψήφισμα θα περάσει, άλλαξαν την ψήφο τους σε αρνητική, ρίχνοντας τις τάχα μου αγωνιστικές τους μάσκες.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, πιστεύουμε στη δύναμη των ΓΣ, τις θέλουμε μαζικές και δυναμικές, δεν κρυβόμαστε όμως αλά καρτ, πίσω από καταστατικές δικαιολογίες, για να τις απαξιώνουμε. Καταγγέλλουμε  τις μεθοδεύσεις αυτές των εκπροσώπων ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, που όλο το προηγούμενο διάστημα,  δεν προστατεύουν με τη στάση τους την αξιοπιστία του σωματείου, υποβαθμίζουν την λειτουργία του μέσω της υποτίμησης των διαδικασίων τόσο του ΔΣ όσο και της ΓΣ. Με την δήθεν αναποφασιστικότητά  τους, την απροθυμία  τους στο να απευθυνθούμε αποφασιστικά προς τους συναδέλφους και την Εκπαιδευτική κοινότητα γενικά, με τις παραλυτικές διαδικασίες που ακολουθούν στη λειτουργία του  σωματείου, προλειαίνουν τον δρόμο για την υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικήκων μεταρρυθμίσεων .
Παίρνουν έτσι ακέραια την ευθύνη να βρουν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές, όταν έρθουν για υλοποίηση, τους μαθητές, τους γονείς τους και τους καθηγητές, εντελώς απροετοίμαστους.

Δηλώνουμε ότι σαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ θα τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που νοιάζεται το Δημόσιο σχολείο να οργανώσουμε μαζί την προετοιμασία της Εκπαιδευτικής κοινότητας στο να αναμετρηθεί και να ανατρέψει αυτή τη πολιτική.

                                                                                                                               10 Οκτ. 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου