Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Μην ξεχαστείς με όνειρα, μ’ ελπίδες και μείνεις να προσμένεις την Ανατολή.
Είναι αυτή η Νύχτα ύπουλη, όσο κι αν την αφήσεις, Ανατολή δεν πρόκειται ποτέ να δεις!

ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ «ΓΑΙΔΑΡΟ» ΛΑΟ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟ-ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝΕ ΝΑ  ΖΗΣΟΥΜΕ!

Η Ευρώπη φρούριο με τους φράκτες, η συγκέντρωση όπλων και απειλών, οι επεμβάσεις, στρατιωτικές και οικονομικές, των ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ, στους λαούς της Μεσογείου, και στην Ασία για τους γεωπολιτικούς τους ανταγωνισμούς, εγγυώνται ακόμη περισσότερους ξεριζωμένους πρόσφυγες, ακόμη περισσότερους νεκρούς στο Αιγαίο, ακόμη μεγαλύτερη άνοδο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, ακόμη περισσότερη φτώχεια στους λαούς κάθε χώρας. Φέρνει ακόμη πιο κοντά τον κίνδυνο παγκόσμιουπολέμου, ή γενικευμένου πολέμου στη περιοχή, με ότι αυτός συνεπάγεται.
Από μνημόνιο σε μνημόνιο και από αξιολόγηση σε αξιολόγηση, φτερουγίζουν μακριά ένα-ένα, όσα με αγώνες και αίμα κατάκτησαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, ένα αιώνα τώρα, και μαζί τους χάνονται σιγά-σιγά και οι ελπίδες μας να αντιστραφεί κάποτε αυτή η κατάσταση. Η νέα κανονικότητα που μας επιβάλουν, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, όλες οι κυβερνήσεις και οι «θεσμοί-δανειστές», είναι οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΟΦΤΕΣ σε μισθούς-συντάξεις ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, οι συνεχείς θυσίες των εργαζόμενων με πρωτοφανούς σφοδρότητας μέτρα εναντίον τους, η ΜΟΝΙΜΗ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ μέχρι και την «δήμευση» της λαϊκής κατοικίας, οι σκανδαλώδεις διευκολύνσεις σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να λεηλατούν τη δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά. Αυτή η «κανονικότητα»  δεν θα φέρει καμία βελτίωση σ την ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων ημιαπασχολούμενων και ανέργων, νέων και συνταξιούχων, ούτε θα λύσει το πρόβλημα χρέους της Χώρας. Θα γεμίσει όμως τις τσέπες των λίγων κάνοντάς τους ακόμη πλουσιότερους.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΖΩΗ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ, με ή χωρίς ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ο εκβιασμός ή μνημόνια, ή χρεωκοπία είναι ψεύτικος, αφού ούτως ή άλλως οδηγεί στην ατομική χρεοκοπία-εξαθλίωση εκατομμύρια πολίτες και απλά μεταθέτει και την χρεωκοπία της χώρας για αργότερα.
Η δικαιολογία της γραμμής της διαπραγμάτευσης  με τους θεσμούς, χρεοκοπεί μέρα με τη μέρα και στους πλέον δύσπιστους. Όλοι πια καταλαβαίνουμε ότι με τον «ρεαλισμό του εφικτού» ,και με την κοροϊδία μέτρα-αντίμετρα, απλά κερδίζουν χρόνο για να μας πάνε εκεί που από την αρχή ήταν ο στόχος. Να μετατραπούμε σε σύγχρονους δούλους.

Γιατί όμως να το θεωρούν αυτό εφικτό;  Μήπως τους δίνουμε εμείς το δικαίωμα να το ελπίζουν;

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΧΑ ή θα κλαψουρίζουμε για το κακό που μας βρήκε;

Υπάρχει και ο «ρεαλισμός των αναγκών μας»; ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ; Και πότε αν όχι τώρα;

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
·  Για σταθερή και μόνιμη εργασία με μισθούς και συντάξεις ικανούς να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
·  Για Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση, Υγειονομική Περίθαλψη, Κοινωνική ασφάλιση.
·  Για κοινωνικά αγαθά, (Ενέργεια, Νερό, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες, Αθλητισμός, Πολιτισμός κλπ) με δωρεάν πρόσβαση από όλους, ανεξάρτητα της οικονομικής τους κατάστασης.
·  Για την πλήρη ανάκτηση των απωλειών μας, στα χρόνια των μνημονίων.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ: Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΟΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!
Να οικοδομήσουμε ένα πλατύ ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο αντίστασης και ανατροπής, όλων εμάς που δεν χωράμε στα μέτρα που μας «παίρνουν» οι πλούσιοι «για το καλό μας». Προσανατολισμένο στις πραγματικές ανάγκες των παραγωγών του πλούτου αυτού του κόσμου, στο γκρέμισμα των διλημμάτων που σπέρνουν οι εκμεταλλευτές, για να μας διαχωρίζουν. Οργανωμένο  με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας,  στα σωματεία και τις γειτονιές, μακριά από τις γραφειοκρατικές ξεπουλημένες ηγεσίες. Συντονισμό του εργατικού λαϊκού κινήματος που θα εμπιστεύεται, θα εμπνέει και θα συσπειρώνει ανέργους και εργαζόμενους, σε κοινούς μαχητικούς αγώνες μέχρι το τέλος!
ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΩΝΑ!
Σαν εκπαιδευτικοί δεν δικαιούμαστε να διδάξουμε το παράδειγμα της απελπισίας, του συμβιβασμού και της παραίτησης. Το δίκιο των αναγκών μας ΜΠΡΟΣΤΑ!

                                                                           
                                                                       arsimpar@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου