Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
       Έχει  ξεκινήσει η διαδικασία  επιλογής  Δ/ντων Εκπαίδευσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης. 8/1/2016 καλούνται οι δ/ντες και οι υποδιευθυντές  των σχολείων να ψηφίσουν για Δ/ντες Εκπαίδευσης.
     Γνωρίζουμε καλά  πως οι δ/ντες Εκπαίδευσης , ανεξάρτητα από το πρόσωπο, αποτελούν κομμάτι του διοιηκητικού μηχανισμού , το οποίο υλοποιεί κάθε φορά την πολιτική του Υπ. Παιδείας και της κυβερνησης στην Εκπαίδευση.   Σ´ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  για να προωθήσει  την πολιτική της, προχωρά  στη συγκρότηση του δικού της ελεγχόμενου διοικητικού μηχανισμού κατ εικόνα και ομοίωση των προηγούμενων  κυβερνήσεων . Αυτό έκανε με τους Περιφερειακούς Δ/ντές , αυτό  και με την τελευταία συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων. 
   Ρίχνει στάχτη στα μάτια των εκπαιδευτικών καλώντας τους να ψηφίσουν ποιον Δ/ντη Εκπαιδευσης επιθυμούν, και ταυτόχρονα κρατά τη <συνέντευξη> και μάλιστα στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας , ώστε να είναι  γνωστό όλο το τοπίο της μοριοδότησης., Γνωστή τακτική επιλογής ημετέρων.
   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου προχωρά γρήγορα στην εφαρμογή όλων των παραδοτέων που έχει συνυπογράψει με την ΕΈ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ. Περικόπτει  μισθούς και συντάξεις,ιδιωτικοποιεί τη δημόσια περιουσία και με διαδικασίες express περνάνε όλα τα προαπαιτούμενα  που συνεχίζουν τη μνημονιακή  βαρβαρότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Στην Εκπαίδευση,  κάτω από την ομπρέλλα για άλλη μια φορά του <εθνικού διαλόγου>, επιδιώκει να υλοποιήσει πλήρως τη μνημονιακή πολιτική  και τις επιλογές Ε.Ε και ΟΟΣΑ για τη Δημόσια Εκπαίδευση (Νέο Σχολείο Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου, αξιολόγηση, υποχρηματοδότηση, επέκταση ελαστικής εργασίας,ωράριο κλπ). Ο Υπ. Παιδείας εξαγγέλλει χιλιάδες διορισμούς και την ίδια στιγμή , στις 31/12/2015,  συνυπογράφει την παράταση της 33/2006 Πράξης του Υπ. Συμβουλίου για αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς.
Αυτή την πολιτική θα κληθούν να υλοποιήσουν και να διαχειριστούν  τα νέα  στελέχη της εκπαίδευσης  το επόμενο διάστημα.
·               Καλούμε τους Δ/ντές και υποδιευθυντές των σχολείων να μη συναινέσουν σε αυτή διαδικασία, να μην αποτελέσουν το άλλοθι για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής και να ψηφίσουν λευκό σε αυτήν τη διαδικασία.
·               Καλούμε τους αιρετούς του κλάδου στα ΑΠΥΣΔΕ να μη βαθμολογήσουν κατά τη διαδικασία της συνέντευξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου